Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisarul Grama: "Au aparut bancuri cu mine. Cica stii care-i diferenta intre sapte iepuri impuscati si Grama de la Frontiera?"

Reporter: Comisare, ai comis-o!
Grama: E, nu ar fi pentru prima oara! Problema este ca acum am aparut si in ziare. Parerea mea este ca s-a dat prea multa importanta acestui caz. La urma-urmei, ce am facut? Am dat in cap, am furat sau am luat spaga? Am impuscat si eu citiva iepurasi si gata, au sarit toti pe mine sa ma ciuruiasca la gazeta. Sincer, acei iepuri ar trebui sa-mi multumeasca acum, pentru ca le-am luat maul. Erau vai de capul lor. M-am uitat la ei pe cimp si pe bune daca nu li se lungisera urechile de foame. Si atunci m-am gindit ca decit sa faca foamea pe imas, mai bine imi potolesc mie foamea. Apropo, ai mincat vreodata friptura de iepuras?
Reporter: Nu, dar nici n-am ajuns pe buletinul de presa al politiei, alaturi de baietai care au furat trei bidoane de muraturi, cinci gaini si doua oglinzi retrovizoare de la Dacia 1310.
Grama: Pe undeva s-a strecurat o mica eroare. In general, noi, politistii, avem o conventie. Cind unul dintre noi greseste nu il punem la zid, ca pe ultimul infractor. Discutam omeneste cu el si il tragem de urechi ca a fost atit de fraier incit sa se lase prins. Apoi ii explicam cum anume sa procedeze pentru ca data urmatoare sa nu mai calce pe bec, adica il invatam cum sa-si stearga urmele. De asta zic acum ca nu inteleg ce s-a intimplat in cazul meu. Nu stiu ce-a fost in capul acelui agent de politie din comuna Galbenu. Ori era baut, ori luase ceva extasy, altfel nu-mi explic cum a putut face o asemenea greseala!
Reporter: I-ai tras una peste mina politistului din Galbenu!
Grama: Ma, deci cind ne-a oprit masina, am zis ca vrea doar sa ne salute. Am oprit sa-i raspundem la salut. Cind colo, pe baiat il apucase cheful sa-si faca datoria. I-am spus cine sint, i-am aratat si legitimatia de smecher, dar el nu si nu. Naiba stie, s-o fi speriat, ca in secunda doi a pus mina pe telefon si a zis ca da duma la superiori. Intr-adevar, am vrut sa-i iau telefonul din mina, dar nu ca sa-l impiedic sa ma reclame ca aveam sapte iepuri in portbagaj. Deci i-am luat telefonul ca sa-i bag in agenda numarul amicului Stoica, care este sef plin la Frontiera. Apoi am citit in ziare ca i-as fi provocat "leziuni minore" cind am vrut sa-i iau telefonul. Sa fim seriosi: eu cind provoc leziuni, nu le fac minore. Am experienta ca politist, sutele de anchete pe care le-am facut pe spatele infractorilor, ca sa zic asa, ma recomanda in acest sens.
Reporter: Ai ajuns de risul curcanilor din politie.
Grama: Stiu, si nu-i bine deloc. Am fost ieri la munca si vreau sa-ti spun ca m-am simtit tare prost.
Reporter: Eh, uneori omul se poate simti asa cum e!
Grama: Nu, altceva am vrut sa spun. Deci au inceput sa ma ia toti la misto. Au aparut si bancuri cu mine. De exemplu, stii care-i diferenta intre sapte iepuri impuscati si comisarul sef Grama de la Frontiera?
Reporter: Nu.
Grama: Cica nu-i nici o diferenta, pentru ca atit iepurii, cit si Grama sint dusi.
Reporter: Apropo, ceva planuri de viitor?
Grama: Nu stiu ce am sa fac. Poate ca soarta nu va fi atit de cruda cu mine si voi avea in continuare serviciu. Doar n-am muncit atita amar de vreme sa ajung sef la Frontiera, ca sa ma dea afara un putoi de agent din comuna Galbenu! Am sa ma lupt pentru dreptatea mea. Nu se poate ca sistemul sa se descotoroseasca de un om valoros ca mine. Nu vezi cita nevoie este de profesionisti in politie? Tot felu de terchea-berchea au ajuns sa-si faca de cap si sa rastoarne ierarhiile, iar aici nu ma refer numai la nefericitul ala de la Postul de Politie din Galbenu. Nu mai exista respect pentru uniforma, gradele sint luate in ris, de asta am si ajuns unde am ajuns.
Reporter: Da, ma, dar sa tragi in niste iepuri nevinovati?
Grama: Nevinovati? Cine spune ca erau nevinovati? Crede-ma, daca-mi storc un pic mintea le gasesc imediat 2-3 infractiuni comise. Stiu ca despre morti trebuie sa vorbim numai de bine, insa iti zic cu mina pe inima: acei iepuri nu erau ce pareau a fi. Mi-am luat eu inima-n dinti si i-am impuscat, ca orice om al legii. Am respectat procedurile, in sensul ca i-am somat inainte de a deschide focul. Am zis de trei ori in gind "Soma, soma, soma", asa cum ziceam cind eram mic si jucam "Somatelea", dupa care, poc, am tras in directia luminata de farurile masinii. Ulterio, aveam sa constat ca nu am tras degeaba!
Reporter: Daca prin absurd o sa ramii in Politie, mai treci vreodata prin comuna Galbenu?
Grama: Nu stiu, nu m-am gindit la asta. Dar daca o sa mai merg la vinatoare si o sa mai am drum si prin Galbenu, doar nu o sa ocolesc zona. Oricum, atunci voi fi mult mai prudent, in sensul ca am sa-l iau cu mine la vinatoare si pe ministrul Blaga, sa vad eu atunci daca agentul ala, Costel Dutu, o sa mai aiba tupeu sa se dea mare politist. M-am saturat eu de smecherii astia care vor sa schimbe sistemul. Stai sa vezi ce o sa se intimple cu acest agent obraznic. In locul lui, eu as incepe sa-mi caut serviciu!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii