Mergi la conţinutul principal

Comisarul Chivu a revenit la şefia Poliţiei brăilene

Ieri, fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, cms. şef Cătălin Chivu, a fost numit oficial în funcţia pe care a pierdut-o în 2011, când a început "războiul" cu Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Chivu a fost repus pe funcţie, prin ordin al ministrului de Interne, aplicându-se astfel hotărârea judecătorească rămasă definitivă în urma soluţiei pronunţate de Curtea de Apel Braşov. Numirea oficială s-a făcut în cadrul unei şedinţe a consiliului de conducere al IPJ, care a început în jurul orei 12.00 şi a durat mai bine de o oră, ordinul MAI fiind citit de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal Vasile Viorel.
Miercuri, la Bucureşti, s-au semnat documentele pentru repunerea pe funcţie, iar ieri s-a emis ordinul care l-a readus pe Chivu pe fotoliul de şef. "Din data de 11 martie, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitatea naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, domnul comisar şef Chivu Cătălin a fost numit în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Decizia vine ca urmare a faptului că, la data de 25 februarie, Curtea de Apel (CA) Braşov a dat o sentinţă definitivă favorabilă comisarului brăilean, în procesul pe care acesta îl avea cu MAI. Instanţa superioară a menţinut soluţia Tribunalului Braşov, din septembrie 2014. La sfârşitul lunii februarie, CA Braşov a respins recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne, împotriva sentinţei Tribunalul Braşov. În data de 19 septembrie 2014, Tribunalul Braşov a dat soluţia în favoarea fostului şef al Poliţiei brăilene şi a dispus repunerea pe funcţie şi plata drepturilor salariale restante, aferente funcţiei, însă MAI a declarat recurs în cauză, acesta fiind respins. "Admite excepţia de nelegalitate invocată de reclamantul C.C. în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Afacerior Interne. Anulează Ordinul MAI şi dispune reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii ordinului, aceea de Şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila. Obligă pârâtul să plătească reclamantului drepturile salariale aferente acestei funcţii, actualizate în raport cu rata inflaţiei, începând cu data de 21.04.2011 şi până la data reintegrării efective în funcţie. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare", a fost soluţia pronunţată în şedinţa publică din data de 19 septembrie 2014, de Tribunalul Braşov.

În 2011, Chivu a pierdut şefia IPJ Brăila

"Lupta" dintre MAI şi cms. şef Cătălin Chivu a început în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi  Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, Chivu a fost desemnat să-şi desfăşoare
activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Dosarul în care fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Cătălin Chivu, cerea anularea actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară, s-a tot plimbat de la o instanţă la alta.
De precizat că, urmare a controlului tematic din anul 2010, ofiţerul a fost sancţionat disciplinar cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege". Considerându-se nedreptăţit, Chivu s-a adresat instanţei de judecată şi, după aproape patru ani de luptă cu MAI, a ieşit învingător.
Ofiţerul Chivu a venit la şefia IPJ Brăila, în urmă cu 10 ani, fiind numit pe funcţie la data de 11 aprilie 2005, când avea 37 de ani, fiind atunci cel mai tânăr şef de inspectorat din ţară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro