Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisarul-agricultor Marcel Constantin: "Secretul meu? Am cultivat relatii si am obtinut productii record de euro la hectar!"

Reporter: Dau o bere celui care o sa va dea afara de la Garda!

Constantin: Pastreaza-ti banii, ca nu o sa ai aceasta ocazie. Eu sint sef la Garda Finaciara inainte de a se infiinta aceasta institutie si crezi ca acum ar putea veni cineva sa ma demita, sa ma lase fara serviciu? Am depus o munca de Sisif aici, am obtinut rezultate nesperate si nu permit nimanui sa-si bata joc de rezultatele mele, sa ma ia la pret de matineu. Ar trebui sa iti masori cuvintele si sa iti ceri scuze, caci nu se stie cind o sa iti faci firma, iar drumurile noastre se vor intilni mai mult ca sigur.

Reporter: Am firma si trag statul in piept. Daca nu m-ati prins pina acum, nu meritati sa fiti sef.

Constantin: Aha, deci recunosti ca ai firma. Rog sa se consemneze declaratia acestui infractor pe care eu il voi dovedi pina la sfirsitul anului.

Reporter: Ne putem intelege si altfel.

Constantin: Normal ca ne putem intelege si altfel. Eu am o vorba: sint evazionisti si evazionisti, dar, in final, oameni sintem cu totii. Nu sintem pisici sa avem sapte vieti, si daca pina si in aceasta scurta si efemera existenta ne dusmanim, ne pindim, ne discreditam si ne saracim reciproc, atunci ce rost mai avem pe pamint? Depinde insa cit de evazionist esti. Trebuie sa-mi prezinti toate datele, sa-mi spui exact ce ai facut, pentru ca eu sa-mi fac o parere despre cazul tau. Iti sugerez sa fii sincer in declaratii, sa spui tot ce ai facut, pentru ca daca te-am prins cu evaziunea mare in cont, te-am ras. Nu suport sa fiu mintit. Toti se dau nevinovati in fata mea, spun ca n-au comis decit o mica greseala in contabilitate, iar cind ii prind cu marfa la dos, nu stiu pe unde sa mai scoata valiza cu bani, sa ma faca atent. Norocul lor este ca, de obicei, sint foarte atent la ce se intimpla in jurul meu.

Reporter: Am vazut in "Obiectiv" declaratia dumnea'stra de avere pe anul 2004. Am cumva moaca de prost?

Constantin: Nu pot preciza daca ai sau nu moaca de prost, dar nu pot sa zic ca da afara desteptaciunea din tine. Ce ti s-a parut in neregula acolo? Faptul ca am declarat ca din 7,2 hectare am obtinut un profit net de 230 de milioane de lei? Lasa-ma, domn'e, in pace, ca stiu si eu un pic de matematica si ca asta inseamna un profit de 32 de milioane la hectar. O nimica toata: nici macar 1.000 de euro pe hectar! Si ce mai inseamna in ziua de azi 1.000 de euro? Nu vezi cit de mult s-au scumpit toate? Cred ca te roade invidia. Daca ar fi dupa tine si dupa altii ca tine, ar trebui ca nimeni sa nu fie bogat, sa nu aiba o situatie materiala buna dupa o viata de munca. Care-i problema? Daca te intereseaza, si poti sa scrii chestia asta la ziar, pe terenul din Rimnicelu am cultivat relatii, le-am ingrijit asa cum scrie la carte si asa am putut raporta productii record de euro la hectarele mele. Altceva?

Reporter: Pai, ce se mai aude cu dosarul ala penal pentru braconaj?

Constantin: Nu este treaba mea. Eu am spus-o si-o repet: nu am braconat, nu sint braconier, sint doar un bun vinator care i-a suparat pe multi cu trofeele sale. Da, mi-au facut dosar penal! Si? Deja tremur, cred ca am sa ma sinucid vreun sfert de ora, dupa care am sa-mi revin pentru a da declaratii procurorilor. Altele sint mai importante in tara asta, nu persoana lui Marcel Constantin. Ia uite unde se ascundea marele infractor al Romaniei: colea la Braila! I-as ruga pe procurori sa-si ia serviciul in serios, asa cum procedez eu, si sa renunte sa mai faca circ. Stii ce ma nedumireste? De ce nu m-a dat in judecata mama iepurilor pe care eu i-am vinat, daca tot se spune ca a fost braconaj? Pai, vedeti? Eu sint in regula, numai ca altii vor sa-si faca un nume pe seama faptului ca l-au anchetat si dovedit pe seful Garzii Finaciare Braila.

Reporter: Inseamna ca aveti multi dusmani, ca sinteti un foarte bun comisar.

Constantin: Bineinteles, ai intuit corect. Am dusmani in toata Braila si nu numai. Gindeste-te ca am ceva ani de cind conduc aceasta insitutie, timp in care m-am luptat cu mari hoti ai orasului. Pe toti i-am dovedit, tuturor le-am aplicat amenzi de i-a usturat, iar acum e normal sa fiu hartuit. Stiu, sint multi care ma acuza ca nu am facut nimic de la inaltimea functiei de comisar sef la garda? Ei, tuturor detractorilor mei le-as raspunde simplu si eficient: daca este adevarat ca i-am tolerat pe evazionisti, atunci cum se explica faptul ca acum nu se mai fura in Braila? Asadar, q.e.d.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii