Mergi la conţinutul principal

Colegiului «Murgoci» se dotează pentru şcoala online, cu sprijinul CLM

• consilierii municipali şi-au dat acordul de principiu pentru alocarea sumei de 256.455 lei, astfel încât Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” să poată să solicite o finanţare europenă, pentru a obţine dotări pentru şcoala online şi nu numai • potrivit primarului Marian Dragomir, proiectul este finanţat 100% din fonduri europene, astfel că în momentul în care liceul va primi suma înapoi, o va returna la rândul său Primăriei Brăila • se intenţionează achiziţionarea a zeci de echipamente performante care să faciliteze învăţământul online, atât pentru cadrele didactice, dar şi pentru elevi

 

Municipalitatea a sărit în ajutorul Colegiului Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci” pentru obţinerea unor de dotări performante printr-un proiect pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul şedinţei extraordinare a CLM Brăila de vineri, consilierii au avut de dezbătut şi aprobat un punct introdus suplimentar pe ordinea de zi, legat de aprobarea de principiu a depunerii proiectului Investiţie durabilă pentru colegiul de elită - Colegiul Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci”  în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020. Mai exact, consilierii şi-au luat angajamentul de a asigura din bugetul Primăriei un sprijin financiar de 256.455 lei pentru Colegiul “Murgoci”, sumă fără de care liceul nu putea să să obţină finanţarea europeană. După cum a explicat primarul Marian Dragomir, partea bună este că banii pentru acest proiect sunt 100% din fonduri europene, astfel că în momentul în care liceul va primi finanţarea, are obligaţia de a returna banii primiţi, înapoi către Primărie.

 

Care sunt dotările

Pe scurt, conducerea Colegiului a transmis o scrisoare municipalităţii, în cadrul căreia a explicat faptul că desfăşurarea activităţii didactice, începând cu anul şcolar 2020-2021, va presupune o serie de măsuri suplimentare necesare, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, în contextul crizei pandemice provocate de coronavirus. Aceştia susţin că au analizat nevoile unităţii de învăţământ având în vedere situaţia recentă, ceea ce a reliefat o serie de elemente vulnerabile, în mare parte legate de echipamentul IT învechit, uzat sau chiar inexistent la unele capitole. Astfel, prin acest proiect se intenţionează achiziţionarea şi dotarea Colegiului cu echipamente performante, care să sprijine educaţia online şi nu numai. Pe scurt, se doreşte achiziţionarea a 52 de laptop-uri pentru profesori, 12 tablete grafice, 94 de laptopuri pentru elevi, 33 de camere web, 33 de laptopuri pentru clase, 33 de table interactive/inteligente, 2 camere web pentru conferinţe în amfiteatre, dar şi un sistem de management al dispozitivelor (profesorii să fie instruiţi cum să folosească aparatura nouă etc.). Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 1.025.780 lei.

Revenind la şedinţa CLM Brăila, în momentul votului acestui proiect, primarul Marian Dragomir a propus un amendament referitor la unul dintre articolele hotărârii. Pe scurt, sintagma “Se aprobă acordarea unui sprijin financiar de 256.455 lei pentru susţinerea ultimei tranşe de cheltuieli necesare implementării proiectului”, din art.2, aşa cum era iniţial, a fost completată cu: “sumă ce va fi recuperată în condiţiile rambursării ulterioare”. Edilul-şef le-a transmis consilierilor că finanţarea proiectului se face în tranşe, astfel că ultima trebuie plătită anterior finalizării investiţiei, motiv pentru care liceul a solicitat acest ajutor.

“Îi susţinem financiar . Când liceul recuperează banii, ni-i va restitui. Aceasta este explicaţia”, a declarat Dragomir. Edilul-şef a mai adăugat că deocamdată Colegiul încearcă să obţină această finanţare, astfel că municipalitatea va aloca suma respectivă abia în momentul în care se va completa cererea de finanţare, moment până la care mai trebuie parcurse câteva etape.

Atât amendamentul, cât şi proiectul amendat au fost aprobate în unanimitate, cu 21 de voturi de la consilierii municipali prezenţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB