Directorul colegiului, prof. Andrei Puia, a remarcat importanta momentului si a scolii in viata orasului, dupa care a dat cuvintul prietenilor scolii. Inspectorul scolar general general Lilliana Tudoran a incercat sa realizeze un bilant al reusitelor dascalilor. "Modelarea personalitatilor si a caracterelor este ceea ce se vede peste ani, iar colegiul are rezultate foarte bune. Educatia oferita prin puterea exemplului, dorinta de a ajunge mai sus, de a fi mai performant a marcat activitatea acestei scoli in timp. Colegiul Economic "Ion Ghica" este o institutie care progreseaza, se dezvolta, se adapteaza schimbarilor societatii. Sint convinsa ca prin efortul cadrelor didactice si al elevilor aceasta unitate de invatamint isi va continua dezvoltarea raspunzind cerintelor si nevoilor sociale", a explicat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran. In baza relatiilor strinse de colaborare intre colegiu si Universitatea "Constantin Brancoveanu" a fost invitata si conf. univ. dr. Elena Enache, decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice sa ia cuvintul. Au fost amintite, importanta elevilor si tinerilor in realizarea planurilor unei scoli si ca rectorul universitatii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, le ureaza sa aiba parte de un drum la fel de frumos ca si pina acum. "Nici o satisfactie nu e mai mare pentru conducatorii unui oras daca tinerii, dupa ce-si termina studiile, li se realatura. Rugamintea ar fi sa va ginditi intotdeauna la ce ati putea face pentru locul in care v-ati nascut, pentru locul in care traiesc parintii, familiile dvs. Aveti o scoala de exceptie si faceti cinste orasului", a spus conf. univ. dr. Elena Enache. A mai fost amintit faptul ca la "Ion Ghica" este un corp de cadre didactice de elita, care pot fi modele pentru elevi. Directorul Liceului Economic "P. S. Aurelian", lect. univ. dr. Marian Chivu, a vorbit despre concurenta benefica dintre cele doua unitati de invatamint preuniversitar economic, despre faptul ca, in final, nu conteaza care elevi cistiga premii, important este ca acestea sa ajunga la Braila.
Cuvinte de incurajare au adresat cadrelor didactice si elevilor si subprefectul Aurica Avram si vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu. Apoi, directorul adjunct al colegiului, prof. Doinita Zafiu, a inminat diplome celor care au participat si s-au remarcat la activitatile din cadrul Zilelor scolii si managerilor firmelor de exercitiu care au participat la Tirgul firmelor de exercitiu ale colegiului. In final, elevul din clasa a XI-a A, Eugeniu Vition, a primit Diploma de excelenta pentru intreaga activitate desfasurata in scoala.
"Creatie si creatori" - o expozitie ce a dat friu liber imaginatiei
In continuare, invitatii au vizitat tirgul firmelor de exercitiu si expozitia de produse personalizate "Creatie si creatori" realizata de elevi sub indrumarea profesoarei Nely Mustata. Expozitia este o incercare de a educa in spiritul liberei initiative, de a fi altceva decit ceea ce se vede zilnic, de a relaxa. S-au folosit produse precum: manusi, tricouri, discuri, baloane, farfurii, luminari, vaze si diferite tehnici de lucru: coasere, vopsire, imprimare, pirogravare lipire sau desenare. Obiectele au fost realizate de elevii claselor a IX-a A, B, C, a X-a A, C, D si a XI-a A, B, C, D, E.
Sarbatoarea s-a incheiat cu o serbare, sustinuta la Teatrul "Maria Filotti", la care elevii de la "Ion Ghica" au demonstrat ca stiu sa se distreze. Din program au facut parte: momente vesele, prezentari de moda, muzica usoara, dans modern, muzica clasica - "Balada" lui Ciprian Porumbescu", karate traditional, gimnastica. Foarte apreciate s-au dovedit si momentele de teatru, cind au fost prezentate o sceneta antidrog si o alta intitulata "Lectia". Elevii au fost sprijiniti in realizarea momentelor de profesorii: Mihaela Nita, Mioara Pascu si Marcelin Dragomir.