Mergi la conţinutul principal

Colegiul „Murgoci”, în topul celor mai bune licee şi la BAC

* liceul brăilean se află pe locul 35 în topul celor mai bune şcoli din ţară după rezultatele la Bacalaureat, cu o medie a notelor obţinute de candidaţi de 9,10

 

 

Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila se află în topul celor mai bune şcoli din ţară şi după rezultatele la Bacalaureat! Potrivit unui clasament realizat de platforma bacplus.ro, liceele din România au fost ordonate după rezultatele din acest an la examen, în funcţie de următoarele criterii: medie - media notelor tuturor elevilor din liceul respectiv, procentul de reuşită - procentul elevilor care au depăşit nota minimă necesară, adică 5 per disciplină, respectiv 6 în total, numărul de candidaţi care au susţinut examenul. Astfel, Colegiul „Murgoci” se află pe locul 35 pe ţară, cu o medie a notelor obţinute de candidaţi de 9,10. Reamintim că „Murgoci” este singurul liceu din Brăila cu 100% promovabilitate la această sesiune a Bacalaureatului. De asemenea, colegiul se află în top 10 şcoli din România şi după mediile de admitere la liceu, cu o medie de 9,52 (28 elevi).

Revenind la BAC, pe discipline de examen, Colegiul „Murgoci” se numără şi printre liceele din ţară cu cele mai bune rezultate la Istorie - locul 15, toţi cei 61 elevi care au susţinut proba având o medie generală de 9,42. Tot la această disciplină, Colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu” ocupă locul 26 pe ţară, cu o medie de 9,22 (31 candidaţi).

În top 10 cele mai bune licee din ţară după notele la Bacalaureat se află colegii din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Vâlcea. Pe primul loc se află Colegiul Naţional “Sfântul Sava” Bucureşti - media 9,47, pe locul al doilea Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” Bucureşti - 9,44, iar pe trei Colegiul Naţional Iaşi - 9,41. Pe locul 4 se află Liceul Teoretic „Elf” Cluj- Napoca - 9,40, pe locul 5 Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca - 9,39, iar pe 6 Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca - 9,39. Top 10 este completat de Liceul Teoretic „Sfinţii Trei Ierarhi” Bucureşti - 9,37, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea - 9,36, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” - 9,35 şi Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca - 9,33.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro