Mergi la conţinutul principal

Colaborarea dintre ISJ și Primărie – un nou capitol

• atât noul inspector școlar general, prof. Elena Tudor, cât și primarul Marian Dragomir  s-au arătat deschiși să colaboreze pentru a le oferi elevilor o educație de calitate

 

Se anunță o bună colaborare instituțională între Primăria Municipiului Brăila și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. După conflictele din ultimii ani între primarul Marian Dragomir și fostul șef al învățământului brăilean, liberalul Cătălin Canciu, lucrările par să fi intrat într-o nouă eră odată cu numirea unui nou inspector școlar general, la începtul acestui an școlar, în persoana profesoarei Elena Tudor.

Despre colaborarea dintre cele două entități s-a vorbit și în cadrul unei conferințe de presă organizate la sfârșitul lunii octombrie cu ocazia inaugurării lucrărilor de reabilitare și modernizare a Liceului Teoretic ”Panait Cerna”.

”În ultimii ani, între Primăria Municipiului Brăila și Inspectoratul Școlar Județean au fost momente destul de tensionate, iar în acea perioadă Primăria a colaborat doar cu directorii de școli, profesorii, învățătorii, educatorii, fără a exista acea colaborare absolut necesară între cele două instituții. Acum, cu noul inspector școlar general, doamna Elena Tudor, ne dorim foarte mult ca între Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Municipiului Brăila să se reia acea colaborare frumoasă de pe vremuri, să avem proiecte comune și să colaborăm în toate domeniile de activitate, astfel încât elevii să fie cei care vor avea de câștigat în urma unui parteneriat foarte frumos”, a declarat primarul Marian Dragomir.

La rândul ei, prof. Elena Tudor, inspectorul școlar general, consideră că este necesar și firesc să existe o colaborare cu administrația locală pentru că astfel se iau decizii în interesul elevilor.

”E firesc să ne dorim o colaborare cu Primăria și tot ce înseamnă autorități locale, naționale și internaționale aș spune eu. Pentru că e în interesul copilului. Până la urmă educația este pentru copii. Și atâta vreme cât împreună reușim să facem lucruri bune suntem cu siguranță pe drumul care trebuie. Așa încât nu am de ce să nu-mi doresc, ca inspector școlar general și ca reprezentant al Inspectoratului, să mergem pe drumul acesta spre a-i duce pe copii pe un drum al educației de calitate, cum îmi place mie să spun”, a declarat prof. Elena Tudor, inspectorul școlar general, în cadrul conferinței de presă.

Aceasta a recunoscut că în ultimii ani au existat tensiuni între ISJ și Primărie, însă odată cu numirea sa în funcția de inspector școlar general începe un nou capitol.

”Este o temă sensibilă colaborarea dintre ISJ și Primărie, dar, sper, rezolvabilă, pentru că nu văd ce altceva am avea de împărțit unii cu alții. Repet, cu toții ne dorim binele copiilor, elevilor noștri. Până la urmă calitatea și eficiența sunt elemente esențiale în educația din lumea toată, nu numai de la noi”, a mai afirmat aceasta.

Întrebată de jurnaliști cum vede relația dintre oamenii politici și reprezentanții învățământului, prof. Elena Tudor a ținut să precizeze că va colabora cu persoane din orice partid atât timp când elevii sunt cei care au de câștigat.

”Menționez că sunt apolitică și până la capăt o să merg pe ideea de politică educațională. N-am absolut nicio problemă, eu, personal, în a colabora cu oameni din orice partid. Eu am o vorbă: dacă sunt oameni cu majuscule, pentru mine e tot ce contează. Mai ales dacă mergem în direcția interesului copilului. Acesta e rostul nostru! Dar, repet, ține de fiecare! În rest, toată admirația! De-a lungul istoriei am avut politicieni de marcă, peneliști, pesediști și ce mai doriți dumneavoastră, din toate partidele. Cu siguranță au fost oameni cu care s-a putut discuta, oameni care au făcut ceva pentru țara asta și jos pălăria pentru astfel de situații. Dar, repet, oameni, dincolo de a fi politicieni”, a răspuns inspectorul școlar general.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro