Mergi la conţinutul principal

Colaborarea dintre Galați și Brăila pentru Aeroportul Regional a fost oficializată

* președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac și omologul său de la Galați, Costel Fotea, au semnat protocolul de colaborare pentru construirea Aeroportului Regional de la Braniștea * după semnarea documentului, ambii șefi ai celor două consilii județene au postat comunicate pe rețelele de socializare, vorbind despre planurile comune de viitor

 

După ce la nivelul consiliilor județene din Brăila și din Galați au fost aprobate, recent, proiectele privind protocolul de colaborare pentru realizarea Aeroportului Regional de la Braniștea, ieri s-a mai făcut un pas importat în acest sens. Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, și șeful CJ Galați, Costel Fotea, au semnat efectiv acest document important, dând astfel start oficial procedurilor ce trebuie parcurse pentru viitorul aeroport ce va deservi zona. Imediat după semnarea protocolului privind acest obiectiv investițional, Chiriac și Fotea au postat mesaje pe rețelele de socializare, subliniind printre altele că aeroportul Brăila-Galați a fost inclus în Master Planul General de Transport al României, ceea ce îi întărește șansele de concretizare.

”Astăzi (n.r. - ieri) am făcut încă un pas spre construirea Aeroportului Regional Galați-Brăila. Am semnat protocolul de colaborare între cele două județe, împreună cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Documentația tehnico-economică a obiectivului de investiții, precum și toate documentele premergătoare execuției acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est și Sud, din care fac parte consiliile județene din Galați, Brăila, Călărași și Ialomița. Am dat mâna cu Galați și pentru prima oară facem pași concreți pentru a realiza aeroportul, iar marele avantaj este că acest obiectiv de investiții a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. Gânduri bune”, a declarat Chiriac.

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, sursa citată a adăugat că,  așa cum a promis la venirea sa pe funcție, nu dorește să anunțe demersuri și proiecte decât în momentul în care acestea intră pe un făgaș sigur sau când încep să se concretizeze.

 

Fotea: «Ne-am dat mâna, risipind, sper eu astfel, zvonurile privind orgoliile dintre cele două județ

La rândul său, Costel Fotea a salutat demararea acestui proiect investițional alături de CJ Brăila pe rețelele de socializare, fiind extrem de încântat de faptul că cele două administrații își unesc în sfârșit forțele pentru a ”transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani”. Totodată, șeful CJ Galați a precizat și câțiva din pașii următori în legătură cu Aeroportul Regional.

”Ne-am dat mâna, risipind, sper eu astfel, zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe care ni-l dorim cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri (cargo). Într-o primă fază, una care va debuta cât mai curând, vom demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate și a tuturor expertizelor tehnice necesare - de vânt, de precipitații, număr de ore de ceață, număr de ore de soare, structura solului și altele, iar în paralel vom face demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii noastre. Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galațiul și Brăila, ci și Focșaniul, o parte din județul Vaslui și localitățile de graniță din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiții este inclus în Master Planul General de Transport al României”, a conchis Fotea.

Reamintim că, la nivelul CJ Brăila, proiectul privind protocolul de colaborare între județele Galați și Brăila pentru realizarea Aeroportului Regional a fost aprobat în unanimitate, în cadrul ședinței ordinare din 28 februarie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro