Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cod Penal cu prevederi speciale despre meciurile trucate

Vicepremierul turc Mehmet Ali Sahin a declarat ca va face tot posibilul pentru ca aranjarea meciurilor sa devina un delict mentionat In Codul Penal, pentru o lupta mai eficienta Impotriva coruptiei In fotbal. "Exista un vid In Codul Penal si In regulamentele aferente, In ceea ce priveste meciurile aranjate. Am discutat cu ministrul Justitiei, Cemil Cicek. Cred ca putem sa adaugam un articol la Codul Penal, In octombrie, care va acoperi aceasta lacuna", a afirmat Sahin, care este si ministru de Stat responsabil cu sporturile. In absenta unei astfel de dispozitii, doar Federatia Turca de Fotbal (TFF) este In masura sa sanctioneze actele de triserie.
Mehmet Ali Sahin a facut aceasta declaratie ca urmare a dezvaluirilor recente din presa, privind aranjarea unor meciuri din sezonul 2005/2006. TFF si-a afirmat determinarea In ceea ce priveste combaterea coruptiei si a deschis doua anchete. Prima ancheta vizeaza clubul Denizlispor, suspectat ca si-ar fi asigurat mentinerea In prima liga oferind bani unei alte echipe aflate pe o pozitie retrogradabila.
A doua ancheta a fost deschisa dupa ce In presa turca a aparut informatia ca un oficial al TFF ar fi propus clubului Samsunspor aranjarea unui meci pentru salvarea de la retrogradare a echipei.
TFF a anuntat, de asemenea, ca sanctiunile In cazurile de aranjare a meciurilor vor fi mai severe si ar putea consta chiar In retrogradarea echipelor In cauza, iar persoanele implicate ar putea fi suspendate doi ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii