Mergi la conţinutul principal

Cochino, mari emoţii la primele şedinţe prezidate în calitate de prefect

Noul prefect de Brăila, Mădălina Cochino, a prezidat, ieri, două dintre şedinţele pe care Instituţia Prefectului le organizează lunar. Aceasta s-a declarat foarte emoţionată, dar prinde curaj atunci când observă că are susţinere din partea reprezentanţilor instituţiilor cu care colaborează.
Ieri, şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice şi cea a Comisiei de Dialog Social au fost prezidate de noul reprezentant al guvernului în teritoriu, Mădălina Cochino. Deşi au trecut doar trei zile de la învestire şi nici tuşul nu s-a uscat de pe hârtiile oficiale, aceasta şi-a luat foarte în serios atribuţiile funcţiei. Deşi s-a declarat emoţionată, a încercat să ascundă emoţiile cât a putut de bine, pentru ca întâlnirile să decurgă normal. La începutul fiecărei şedinţe, Cochino s-a prezentat şi, de asemenea, i-a rugat pe cei prezenţi în sală să facă acelaşi lucru. I-a asigurat de o bună colaborare, apoi au trecut la subiectele de pe ordinea de zi. La finalul întâlnirilor, reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au reuşit să obţină o primă reacţie de la Cochino despre această nouă experienţă prin care trece, după ce timp de 12 ani a ocupat funcţia de inspector superior în Instituţia Arhitectului Şef. "Şedinţele de astăzi, primele pentru mine în calitate de prefect, au fost foarte interesante, având în vedere abordările pe care le-au avut persoanele vârstnice. Dânşii au foarte multe probleme nerezolvate, dar, din păcate, legislaţia are multe lacune, vom transmite şi noi mai departe doleanţele pe care aceştia le au. Vom încerca să rezolvăm aceste probleme. Am avut foarte mari emoţii azi. Colaborez foarte bine cu reprezentanţii instituţiilor brăilene, am toată susţinerea dânşilor. Sâmbătă, după învestire, am avut o mică întâlnire. Nu am discutat probleme sau alte chestiuni importante. Oricum, am observat că sunt foarte multe urgenţe de rezolvat. Le voi lua succesiv, mă voi consulta cu domnul subprefect şi vom vedea care sunt prioritare", ne-a declarat noul prefect al Brăilei. La întâlnirea de după învestire la care aceasta face referire în declaraţie au participat primarul Aurel Simionescu, viceprimarii Alexandru Dănăilă şi Doiniţa Ciocan, subprefectul judeţului Marius Ţiripa, şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU Brăila, precum şi alţi oficiali din administraţia locală.
Emoţiile par să nu se oprească aici pentru Mădălina Cochino, având în vedere că astăzi are loc Colegiul Prefectural, o altă şedinţă pe care aceasta trebuie să o prezideze.
Reamintim că Mădălina Cochino a fost învestită în funcţia de prefect al judeţului Brăila sâmbătă dimineaţă, în prezenţa lui Constantin Mihart, şeful Direcţiei pentru îndrumarea şi controlul Instituţiei Prefectului din cadrul MAI. Învestirea a avut loc după ce fostul prefect Nicu Lucian Olteanu a fost eliberat din funcţie, săptămâna trecută, de către Guvernul Cioloş, alături de alţi prefecţi din ţară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro