Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CNSAScunde, ala e! Securist

Personal, Ticu Dumitrescu mi se pare baiat de treaba. Una din doua: ori stie sa minta mult mai bine decit Pinnochio, ori intr-adevar vrea sa moara de git cu securistii care l-au filat, spionat si fugarit pe vremea lu' Ceasca. Important este ca omul nu a trecut degeaba prin Parlament si ca, asemeni taranistului Vasile Lupu, a facut o lege care-i poarta numele: Legea Ticu. Daca aceasta lege n-ar fi suportat up-grade-uri ciudate si trunchieri nesimtite, astazi ii puteam privi in ochi pe cei care au facut politie politica, indiferent ca ei se ascund sub sutanele bisericesti, in structurile SRI, in Parlament, in "Top 300" sau prin cimitirile patriei. Tin minte ca nenea Basescu ne-a promis in campania electorala din 2004 ca dosarele Securitatii vor fi scoase la lumina si ca tot gutanul va putea afla cine si cum a turnat la Secu. Pentru asta si alte chestii am hotarit sa-l votam pe Traienel. Marti, cind a fost sa se aleaga noul presedinte al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), cineva a turnat, exact cum se proceda pe vremea lui Ceausescu, si, implicit, a securistilor. Ticu Dumitrescu a fost faultat/lucrat/vindut de citiva insi care se bateau cu pumnul in piept ca vor sa dea liber la dosarele fostei Securitati. PNL zice ca a tradat PD-ul care in acte figureaza pe numele domnului Boc, dar in realitate apartine presedintelui Basescu. PD zice ca nu are nici o treaba, ca asa a fost sa fie, ca asa au votat democratic membrii CNSAS. Din China, Basescu se ascunde intre doua coperte de dosar si arunca fumigene ca sa nu vedem noi cine a dat cu ciocu' la Secu. Instalarea lui Corneliu Turianu in locul lui Ticu Dumitrescu nu are cum sa-i faca bine la imagine lui Basescu. Daca nu el este cel care a vindut meciul alegerilor de la CNSAS, atunci o spun cu toata responsabilitatea ca nu avem un presedinte-jucator, ci un presedinte-idiot. Caci e la mintea cocosului ca tinerea dosarelor fostei Securitati sub un ditamai lacatul nu ii va aduce nici un capital de imagine marinarului. Din contra. Sint oameni in tara asta care au vazut in Basescu unica sansa de a-si rasfoi propriile dosare insailate de fosta Securitate. Polonezii, ungurii si RDG-istii au facut de mult acest lucru, iar acum sint departe, in UE. Noi ne tot ciciim ca vrem sa intram in UE, si cine credeti ca se grabesc sa ne arate drumul? Da, exact fostii ofiteri de Securitate si partenerii lor de turnat oameni incomozi regimului comunist.
Ma uitam la bietul Mircea Dinescu. Saracul scriitor se chinuie de ani de zile sa dea cu Securitatea de pamint, iar acum, dupa 16 ani de lupta, s-a lasat la mina lui de pamfletar genial, preferind sa scrie zilnic o tableta inspirata de un pahar de vin care-i tine companie la masa. Doamna Doina Cornea a facut galagie pina a imbatrinit definitiv si irevocabil, iar daca avea si ea talentul lui Mircea cred ca se retragea la masa pentru a naste un pamflet cu cap, trunchi si picioare. Iacata in ce punct mort a ajuns batalia pentru deconspirarea celor care au facut politie politica. In punctul Corneliu Turianu. Ce mai lipseste pentru ca acest tablou sa para o lucrare/lucratura de arta? Pai, Patriarhul Teoctist sa fie numit presedinte de onoare al CNSAS, iar de scoaterea la lumina a kilometrilor de dosare intocmite de fosta Securitate sa se ocupe cu profesionalismul recunoscut tovarasul Ristea Priboi. Bai Basescule, de aia ti-am turnat noi sutele de mii de voturi in urna? Ca sa ajungi tu acum sa ne torni la actuala Securitate, care se este un fel de fosta Securitate, numai ca se cheama SRI?
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii