Mergi la conţinutul principal

CNAIR este obligată să plătescă despăgubiri unui șofer care s-a răsturnat cu mașina din cauza unei gropi

După doi ani și jumătate, un bărbat din Ialomița, rănit în urma unui accident provocat de o groapă nesemnalizată pe un drum național din județ, a câștigat în instanță procesul intentat CNAIR, informează publicația locală Indenpendent.

Accidentul rutier s-a petrecut în anul 2020, pe DN3B Fetești-Chirana. Bărbatul a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și a intrat într-o groapă nesemnalizată. În urma coliziunii, el s-a răsturnat cu mașina pe câmp. După accident a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Andrei» Constanța. La un an distanță de la producerea accidentului, bărbatul a deschis o acțiune în instanță prin care a solicitat despăgubiri administratorului drumului respectiv, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. La momentul producerii accidentului, șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare.
Ini
țial procesul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Fetești, însă după aproape 6 luni s-a decis declinarea competenței în favoarea Tribunalului Ialomița. A fost reluată întreaga procedură de sesizare a instanței, iar după 2 ani și jumătate de termene și procese, magistrații Tribunalului Ialomița i-au dat dreptate bărbatului.
Judecătorii au stabilit că, într-adevăr, Compania Na
țională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se face vinovată de producerea accidentului rutier din cauza faptului că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.
Astfel, instan
ța obligă CNAIR să să plătească reclamantului echivalentul în lei al sumei de 1.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune materiale, precum şi echivalentul în lei al sumei de 15.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale, ca urmare a vătămării corporale suferite. Obligă pe pârâtă să plătească reclamantului şi dobânda legală aferentă acestor sume, ce va fi calculată până la data plăţii efective a sumelor. Obligă CNAIR să plătească reclamantului suma totală de 8.421 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Totodată, instanța a obligat CNAIR să plătescă și cheltuieli medicale.
Decizia instan
ței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro