Mergi la conţinutul principal

Clubul "Voltin" va pregati tinerii pentru integrarea in Uniunea Europeana

Incepind din aceasta saptamina, Clubul "Voltin" al tinerilor voluntari, din cadrul Asociatiei Nationale Mutuala Romania-Franta (ANMRF) "Louis Pasteur" Braila va derula proiectul "Tinerii in Uniunea Europeana", al carui obiectiv principal este cresterea gradului de informare a tinerilor cu virsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani, din municipiul Braila, despre Uniunea Europeana si realitatea cotidiana cu care se vor confrunta ca cetateni ai unui viitor stat membru al UE. Pentru implementarea tuturor obiectivelor din proiect a fost necesar un buget de 23.045 lei, mai bine de jumatate din aceasta suma provenind de la Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), prin programul de sustinere a actiunilor de tineret P2.
Proiectul are ca activitate centrala organizarea a doua concursuri pe teme europene: Uniunea Europeana - istoric, valori, simboluri, proces de integrare si cerintele la nivelul tinerilor braileni pentru a se realiza o deplina integrare a cetatenilor Romaniei. Initial, se vor organiza mai multe intilniri cu tineri din institutiile de invatamint liceal si universitar din municipiul Braila in urma carora, cei care au avut cele mai interesante intrebari sau cele mai active participari vor fi recompensati. Aceste intilniri vor fi facilitate de Inspectoratul Scolar Judetean, iar modalitatea de derulare va fi de tip nonformal, diferita de sistemul educatiei formale. De asemenea, vor fi selectati 20 de tineri care vor participa la patru sesiuni de informare intensiva despre Uniunea Europeana care, ulterior, vor putea sa-si demonstreze cunostintele si abilitatile de utilizare a informatiilor in cadrul a doua concursuri. Tema acestora va fi modalitatea de participare activa a tinerilor braileni la realizarea procesului de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.
Tot in cadrul proiectului va mai fi organizata si o intilnire-dezbatere cu reprezentanti locali ai institutiilor si autoritatilor cu atributii in politicile de tineret si de integrare europeana, care va prilejui tinerilor un dialog direct cu acestia. "Exista o necesitate la nivelul tinerilor din comunitatea locala de a fi informati in legatura cu diverse teme europene inainte si dupa aderarea Romaniei la UE, necesitate relevata de rezultatele chestionarului de opinie realizat de Clubul “Voltin” in perioada februarie - martie 2006. Rezultatele chestionarului au concluzionat ca tinerii au o imagine confuza despre UE, au nevoie sa se identifice si sa se recunoasca in valorile europene, nu constientizeaza ca trebuie sa fie parte activa in procesul de integrare si au dorinta de a fi informati. De asemenea, conform studiului realizat la nivel national, in anul 2005, la cererea ANT, a rezultat ca 29% dintre tineri doresc sa obtina informatii cu privire la institutiile europene", ne-a precizat Adriana Vadeanu, presedintele ANMRF "Louis Pasteur" Braila - Club "Voltin".
De la infiintare si pina in prezent, clubul tinerilor voluntari "Voltin" a derurat mai multe proiecte, dintre care amintim: "Voltin - primii pasi" (2002), "Caravana Voltin" impotriva abuzului si neglijarii copiilor (2003), "Traficul de fiinte umane" (2003), "Voluntariatul - un stil de viata" (2004), "Saptamina Nationala a Voluntariatului" (2005), "Luna multiculturalitatii tinerilor braileni" (2005), "Voluntariatul - stilul meu de viata" (2006). In Clubul "Voltin" se poate inscrie orice tinar care impartaseste valorile sale: voluntariat, toleranta, egalitate de sanse, multiculturalitate, libertate de exprimare, actiune si responsabilitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro