Skip to main content

Clubul Sportiv Municipal a facut bilantul pe 2008

In aceasta saptamina, Clubul Sportiv Municipal a facut bilantul pe anul in curs si si-a desemnat cei mai buni portivi din 2008, iar in calcule nu au intrat inotatorii cu dubla legitimare.
Cu rezultate deosebite atit pe plan national cit si international, Anamaria Ionita a fost desemnata cea mai buna sportiva a CSM-ului, dar cu siguranta ca ea va fi declarata si sportiva anului in Braila.
"Am alcatuit un clasament pe trei trepte. De departe cea mai buna sportiva a CSM-ului a fost Ana Maria Ionita, dupa care urmeaza o lista ceva mai lunga atit pentru locul al doilea cit si pentru cel de-al treilea. Am reusit si in acest an sa mentinem sportul ca ambasador al judetului nostru atit in tara cit si peste hotare", a declarat Tinca Amza, directoarea CSM-ului.
Atleta Anamaria Ionita a avut rezultate deosebite in 2008 si a fost la un pas de a participa la Olimpiada de la Beijing.
In competitiile interne sportiva pregatita de profesoara Irina Roata a cucerit 4 medalii de bronz la nationalele de sala, la tineret si seniori, 3 medalii de aur la Campionatele Nationale de atletism in aer liber, pentru tineret, 2 medalii de argint si una de bronz la nationalele de seniori.
Tot in 2008 a fost o data medaliata cu aur si de doua ori cu bronz la Campionatele Internationale ale Romaniei.
Rezultatele ei au depasit asteptarile si pe plan international.
In calitate de componenta a lotului olimpic, Anamaria Ionita s-a clasat pe locul al 5-lea la Campionatul Mondial de seniori din Spania. Atleta CSM-ului a participat si la Cupa Europei Liga I, competitie care s-a derulat in Turcia, unde a obtinut o medalie de de bronz si 2 locuri patru.
Tot in acest an Anamaria Ionita a fost tripla medaliata cu aur la Campionatul balcanic de atletism pentru seniori, care s-a derulat in Grecia.

Sectia de atletism a fost la inaltime

Rezultate bune pe plan intern in acest sezon au obtinut si alti reprezentanti ai sectiei de atletism.
Anamaria Caragata, atleta pregatita de profesoara Irina Roata a cucerit o medalie de bronz la Campionatele Internationale ale Romaniei si una de argint la nationalele de atletism pentru tineret.
Pe aceasta lista a atletilor performeri figureaza juniorul Horia Asmarandei, atlet de la grupa profesoarei Irina Roata, cu un titlu national de juniori II in sezonul indoor, o medalie de argint la juniori III si una de bronz la juniori I, in sezonul de vara, Ramona Anghelas, sportiva medaliata cu aur si argint la tineret si bronz la seniori atit in sezonul de sala cit si in cel in aer liber, la aruncarea sulitei. Anghelas este pregatita de profesorul Nicu Roata si este componenta a lotului national de tineret si seniori.
Aurel Baciu si Ionut Vlaicu, ambii de la grupa profesorului Mihail Dumitru s-au numarat printre protagonistii probei de garduri. Baciu a obtinut medalia de argint la nationalele de atletism pentru seniori in sala si medalia de bronz la competitia similara din aceasta vara, iar Vlaicu a devenit campion national de tineret in proba de garduri si a cucerit argintul la seniori.

CSM-ul are un campion national de tineret la box

In 2008 sectia de box a CSM-ului a obtinut rezultate bune atit la Campionatele Nationale dar si la intrecerile din cadrul Cupei Romaniei.
Component al lotului national in citeva rinduri, Sabin Petrea a cucerit medalia de aur la nationalele de tineret si a obtinut si bronzul la seniori.
Florin Lambru s-a clasat pe locul al treilea atit la Campionatele Nationale de juniori cit si la Cupa Romaniei, Belgian Corbu a obtinut doua medalii de bronz, cite una la fiecare competitie, tot in intrecerea juvenila, iar Alexandru Cuciureanu s-a clasat pe locul al treilea la nationalele de juniori.

Sectia de ciclism are trei evidentiati, iar cea de kaiac-canoe sapte

CSM-ul si-a asigurat anul acesta medalia de aur la Campionatele Nationale de velodrom, iar sportivii care au reusit aceasta performanta au fost Marius Plopeanu, Mihai Malacu si Mihai Varabiev.
Sportiva pregatita de Florentina Ion, Rodica Sterpu, este lidera sectiei de kaiac-canoe a gruparii sportive brailene. Multipla campioana nationala de junioare, Sterpu a continuat seria performantelor si la seniori, categorie de virsta la care, in 2008 a cucerit doua medalii de argint si una de bronz. De asemenea, la nationalele de viteza rezervate tineretului Rodica Sterpu a devenit dubla vicecampioana a Romaniei.
Romeo Panait s-a clasat pe locul al treilea la Regata internationala din Slovacia si a cucerit 5 medalii de argint la nationalele de juniori.
Component al lotului national de juniori, la fel ca si Panait, Eduard Toader a obtinut locul al treilea la Campionatele Nationale, rezervate juniorilor II, in proba de canoe.
Tot la canoe, Ionut Biru a obtinut 2 medalii de bronz la nationalele de juniori I, Georgian Dobrin 2 medalii de bronz, la aceeasi categorie de virsta, aceleasi rezultate fiind realizate si de colegii lor, Antonel Vasii si Bogdan Constantin.

Nistor si Toma sint exemple de urmat

Sectiile de natatie si dirt track au ca lideri doi sportivi cu state vechi in domeniul performantei, Catalin Nistor si Alexandru Toma.
Nistor, elevul antrenoarei emerite Gabriela Stoicescu Clinciu, a obtinut 2 medalii de argint si una de bronz in competitiile de natatie pe plan national.
La 40 de ani, virsta pe care a implinit-o pe data de 10 iunie, Alexandru Toma a reusit sa cistige, pentru a doua oara consecuriv, medalia de aur la Cupa Europei de Est la dirt track (cupa MACEC).
Sustinut financiar de Nicu Nita, vicepresedintele Federatiei Romane de Motociclism, ca si Toma, Fanica Popa s-a clasat pe locul al doilea in Camionatul National de dirt track.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu