Mergi la conţinutul principal
Sechestrată de proxeneţi, moartă în inundaţiile din Spania

VIDEO: Clubul morţii

la o vârstă mult prea fragedă, când avea toată viaţa înainte, o tânără de 23 de ani din Însurăţei şi-a găsit sfârşitul printre apele învolburate care au năvălit în localitatea Estepona, provincia Malaga, din sudul Spaniei • brăileanca era într-un club, unde se pare că ar fi fost închisă chiar de proxeneţii pentru care lucra, şi nimeni nu a mai putut să o salveze • duminică, apa a pătruns în interiorul clădirii şi i-a adus moartea • părinţii fetei sunt în stare de şoc şi se tot întreabă care e adevărul, dar şi de ce fata lor a murit în asemenea condiţii • revolta lor se îndreaptă spre iubitul tinerei, cel care a luat-o de acasă şi ar fi obligat-o să se prostitueze peste hotare

 

Inundaţiile violente, de la sfârşitul săptămânii trecute, din localitatea Estepona, provincia Malaga, au adus sfârşitul unei tinere brăilence din localitatea Însurăţei, care a plecat în lume pentru un trai mai bun. Ionela Olguţa Pantelimon avea 23 de ani şi intrase, se pare, în sfera prostituatelor care îşi desfăşurau activitatea într-un club. Nimeni din familie nu ştia ce face fata peste hotare, ea anunţând doar că lucrează la un restaurant şi că este bine. Părinţii au primit acum vestea şoc, de la autorităţile spaniole, că fiica lor nu mai este printre cei vii.

Presa spaniolă vorbeşte pe larg despre nenorocirea care s-a abătut asupra oraşului  Malaga şi zonele din jur, prezentând fotografii care arată dezastrul. În urma precipitaţiilor abundente din sudul Spaniei, care au provocat inundaţii masive, autorităţile au anunţat decesul unei tinere de naţionalitate română.

 

Tragedie în Spania

Serviciul meteorologic din Spania a emis, duminică, alertă de risc extrem pentru zona de sud a ţării, însă ulterior a scăzut nivelul alertei la risc semnificativ. Precipitaţiile au inundat străzile oraşelor, nivelul apelor depăşind în unele locuri înălţimea maşinilor. Autorităţile spaniole au emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru Malaga şi i-au avertizat pe oameni să nu îşi părăsească locuinţele, deoarece riscul este foarte mare. Şi metroul a fost inundat.

Din păcate, printre ape, a fost găsită şi o tânără din judeţul Brăila, care peste două luni ar fi împlinit 24 de ani. Se afla în camera ei de la demisolul unei clădiri şi, în momentul în care a venit apa, nu a mai putut ieşi din încăpere, murind înecată. Fata lucra într-un club de noapte şi există zvonuri că, de fapt, ea nu s-a putut salva deoarece ar fi fost sechestrată de un grup de proxeneţi. Cunoscătorii spun că tinerele trimise la “produs” care se răzvrătesc uneori şi refuză să îşi mai vândă trupul, sunt uneori sechestrate, pentru a nu avea şanse de scăpare. Nu se ştie încă dacă în cazul tinerei brăilence a fost sau nu vorba despre aşa ceva. Este sigur însă faptul că a murit înecată într-un subsol al unui club.

Potrivit www.laopiniondemalaga.es,  femeia a murit duminică în oraşul Malaga Estepona. După cum s-a raportat la serviciul de urgenţă, trupul neînsufleţit al acelei femei a fost găsit în interiorul unui local, în apropierea staţiunii. “Anunţul de urgenţă a intrat la ora 11.20, moment în care s-a primit primul avertisment al Brigăzii 112 serviciul de pompieri, care s-a deplasat pentru a plasa trupe, acestea confirmând moartea tinerei femei, care a fost găsită într-o zonă inundată. Trupul neînsufleţit va fi transferat la Institutul de Medicină legală din Malaga pentru efectuarea autopsiei. Poliţia Naţională a preluat deja investigaţiile şi, deşi se pare că tânăra a murit înecată, în cauză se desfăşoară investigaţii şi pe alte linii”, după cum au precizat unele surse pentru publicaţia mai sus citată. Se pare că victima a fost singură în interiorul California Club, de lângă Costa Sol Mall. Conform evz.ro, care citează presa spaniolă, patronul clubului de noapte unde a fost găsită tânăra înecată, a fost arestat de poliţiştii spanioli pentru că ar fi traficat persoane. Autorităţile spaniole au aflat că brăileanca ar fi fost închisă în subsolul clubului chiar de către patronul ei. Totuşi, patronul clubului a negat că ar fi închis-o pe româncă, el susţinând că femeia era angajată cu acte în regulă.

Presa spaniolă mai scrie şi că fata dormea într-o cameră din incinta localului, când a fost trezită de viitură. S-a speriat şi a sunat o prietenă, care a sfătuit-o să se urce deasupra barului. Victima a reuşit să sune şi serviciile de urgenţă, însă, din păcate, pompierii au ajuns prea târziu. “M-a sunat dimineaţă, fusese oprit şi curentul. Ea trebuie să fi adormit şi nu a realizat că apele s-au ridicat şi era prea târziu. I-am spus să iasă, dar probabil nu a mai avut timp”, a relatat prietena care a vorbit cu fata decedată cu puţin timp înainte să se întâmple tragedia. Dacă tânăra a fost sau nu sechestrată de eventuali proxeneţi, după cum se vorbeşte, urmează să se stabilească în urma anchetei.
Furtunile continuă la Malaga. În week-end, oraşul a fost lovit de ploi şi vânturi puternice, fiind vorba de mai mult de 200 de litri pe metru pătrat. Vreme rea  se îndreaptă spre partea de est a Andaluziei şi alarma meteorologică a trecut de la roşu la galben, ceea ce înseamnă că pericolul nu mai este atât de mare.

După cum arată presa spaniolă, Estepona este unul dintre oraşele cele mai afectate de ploile abundente, care au lovit în special provincia Malaga. Echipajele de salvare au intervenit la 700 de cazuri de urgenţă şi Garda Civilă a trebuit să salveze rezidenţii care s-au trezit cu acoperişurile caselor peste ei.

Durerea familiei tinerei înecate

La Însurăţei, toată lumea are numai vorbe bune despre Olguţa, fata care acum urmează să fie condusă pe ultimul drum, atunci când va ajunge în ţara natală. Părinţii, cu ochii în lacrimi, îşi pun întrebări dar nu prea are cine să le răspundă. De ce a murit fata lor, de ce nimeni nu a putut să o salveze!? Duminică, autorităţile spaniole au luat legătura cu familia Pantelimon şi au cerut anumite date despre fiică, asta pentru că în demisolul unui club fusese găsit trupul unei femei şi, pe baza semnalmentelor, se stabilise că cea înecată ar putea fi Olguţa Pantelimon. Din nefericire, până la urmă s-a confirmat că aşa era. Părinţii au spus că au crescut fata aşa cum trebuie, i-au dat o educaţie bună, însă în ultimul timp ea îşi găsise un iubit mai mare cu 20 de ani, iar relaţia a schimbat-o total pe fată. În urmă cu 4 ani, au spus părinţii, Olguţa a plecat cu bărbatul din Însurăţei, mai întâi în Anglia, apoi în Spania. Tânăra a ţinut o perioadă legătura cu mama ei, căreia îi spunea doar că este bine şi lucrează la un restaurant, fără a da alte detalii. Relaţia Olguţei cu familia s-a rupt brusc însă din primăvara acestui an, totul având legătură cu relaţia pe care fata o avea. Părinţii nu erau de acord cu această relaţie şi îi spuneau, însă ea nu a vrut să renunţe, ba chiar a preferat să stea mai la distanţă de familia din Însurăţei. Tânăra plecată peste hotare nu a mai vrut să discute nici cu sora ei, de 11 ani, ba chiar şi-a închis şi contul de pe reţeaua de socializare, ca şi cum ar fi vrut să nu mai fie găsită de nimeni. Nu s-a gândit niciun moment că părinţii nu îi vroiau decât binele. Acum, din păcate, trebuie să o conducă pe ultimul drum. Tânăra nu a spus vreodată părinţilor că ar fi lucrat într-un club de noapte sau că ar fi fost sechestrată. Dar, după ce au fost anunţaţi de moartea ei, părinţii au încercat să discute cu bărbatul care avea o relaţie cu Olguţa. Nu au primit nicio informaţie clară. Se zvoneşte însă, prin localitate, că partenerul de viaţă al Olguţei, este cel care ar fi împins-o pe piaţa prostituţiei. Acesta a negat că avea cunoştinţă despre faptul că iubita lui este stripteuză.

Tatăl şi mama Olguţei, Nicu şi Nicoleta Pantelimon, nu mai vor acum decât să îşi îngroape fiica dar nici acest lucru nu este uşor de făcut. Oamenii au nevoie de 3.300 de euro, pentru a putea aduce trupul neînsufleţit din Spania, bani pe care nu îi au. Ar mai fi varianta ca trupul fetei să fie incinerat iar cenuşa să fie trimisă acasă de autorităţile din Spania, ceea ce ar presupune costuri mai mici. Deocamdată, nu vor să ia în calcul asta. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro