Mergi la conţinutul principal

Clubul Kiwanis Braila i-a distrat pe copii in costum de carnaval

Pentru al doilea an consecutiv, Clubul "Kiwanis" Braila a oferit copiilor braileni un program special creat pentru ei, intitulat "Copilarie in costum de carnaval". Evenimentul a avut loc joi seara si a reunit in sala de sport a Liceului "Nicolae Iorga" peste trei sute de elevi de gimnaziu ai unor diferite scoli si licee. Copiii costumati in personajele lor favorite au intruchipat fidel roluri de pirati, muschetari, zine, supermani, bufoni si scufite rosii. Astfel deghizati, copiii au avut parte de o petrecere pe cinste, pe linga muzica de dans adecvata virstei, participantii fiind antrenati si in diferite concursuri distractive recompensate cu premii substantiale, diplome si trofee, Marele Premiu fiind reprezentat de un DVD player. Printre activitatile cele mai indragite de copii s-au numarat "scaunul muzical", "pictura pe baloane", concursul de dans si nu in utimul rind parada costumelor si a mastilor de carnaval. Activitatile s-au desfasurat sub privirile cadrelor didactice insotitoare si a unor parinti si au fost moderate de una din membrele clubului, Rodica Bocaniciu. Evenimentul in sine nu a fost numai o modalitate de folosire placuta a timpului liber, ci si o actiune caritabila pe plan local. In urma evenimentului, Clubul "Kiwanis" a intentionat stringerea de fonduri destinate copiilor talentati si buni la invatatura, dar care provin din familii cu posibilitati materiale reduse.

O raza de bucurie pentru copii silitori si nevoiasi

Finalul carnavalului a fost marcat de o tombola cu premii surpriza, urmata de o colecta de donatii prin care copiii mai instariti si-au demonstrat solidaritatea fata de cei fara prea multe posibilitati. Presedinta clubului "Kiwanis" Braila, Marioara Rosioru, a declarat: "Pe plan local, sint foarte multi copii cu rezultate bune la invatatura si calitati deosebite, dar care fac parte din familii cu venituri mici, iar parintii nu le pot asigura mijloacele necesare dezvoltarii lor sociale si profesionale. De aceea, cu prilejul sarbatoririi Sfintului Andrei, ne-am gindit sa organizam un eveniment cu copii pentru copii, si in special pentru cei fara posibilitati materiale, dar care au aptitudini intelectuale remarcabile". Potrivit conducerii clubului, premiile si cadourile vor ajunge in posesia beneficiarilor chiar in preajma Craciunului, cu prilejul unei serbari ce va avea loc in jurul unui brad frumos impodobit.
Clubul "Kiwanis" este o organizatie de ajutorare a copiilor si a persoanelor care lucreaza cu copiii, a persoanelor aflate in nevoie, infiintata in urma cu 90 de ani in Detroit, Statele Unite. In Romania exista de mai multi ani, insa in Braila a fost constituit clubul in luna ianuarie 2005. De atunci au fost organizate mai multe actiuni caritabile si au mai avut loc actiuni de ajutorare a copiilor si familiilor nevoiase. Aceasta este a doua editie a carnavalului pentru copii avind loc cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean si al sponsorilor reprezentati de societatile comerciale Nirvana, Tipo Print Service, Eleny si Noble House Didact.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro