Mergi la conţinutul principal

Clubul Cuza Pirates Brăila este pregătit pentru competițiile naționale

* baschetbaliștii brăileni vor participa în competiții, cu sprijinul financiar al CJ Brăila, la patru categorii de vârstă, U13, U14, U16 și U18 * primele două turnee zonale vor avea loc în decembrie 

 

Conform informațiilor oferite de Federația Română de Baschet, în luna decembrie se reiau competițiile sportive juvenile. Mai précis, încep campionatele la nivelul copiilor și juniorilor, iar forul de la București a stabilit deja și care vor fi criteriile după care se vor derula campionatele naționale.

O veste foarte bună pentru baschetbaliștii de la Cuza Pirates Brăila, club care deja a înscris în competițiile naționale patru echipe, la U13, U14, U16 și U18. Formații care vor putea participa la aceste cmpionate naționale având sprijinul financiar al Consiliului Județean Brăila.

Ținând cont de contextul medical al acestui an, Federația Română de Baschet a stabilit criterii clare pentru desfășurarea competițiilor. Astfel, în primele faze ale campionatelor naționale, forul de la București va ține cont de criteriile geografice, astfel încât echipele sa aibă de efectuat deplasări cât mai scurte. În situația în care, la anumite categorii de varstă, în zonă nu vor exista suficiente echipe (minim 3) pentru a se organiza o competiție, atunci acele echipe vor fi arondate unei alte zone. Iar echipele respective vor putea să decidă dacă acceptă acest lucru sau optează pentru retragerea din competiție. Zonele geografice delimitate de FR Baschet sunt stabilite, acestea fiind valabile și pentru următorii cinci ani”, a explicat Mircea Totolici, președintele clubului Cuza Pirates Brăila.

 

Două turnee în prima fază a competițiilor zonale

În prima fază, cea zonală, a campionatelor naționale, se vor desfășura două turnee, la care pot participa cluburile afiliate la FR Baschet precum și cele afiliate unei Asociații Județene de Baschet, care însă nu au dreptul de promovare în fazele superioare, mai precis în semifinale și finale. Primele două clasate din fiecare serie, după faza zonală, se vor califica la primul turneu regional. Campionatul național de juniori va continua cu turneul semifinal și turneul final.

Conform prevederilor impuse de FR Baschet, cheltuielile de organizare ale oricărui turneu vor fi suportate, în mod egal, de către toate echipele participante, sub forma unei taxe de participare la turneu. Baremurile de arbitraj rămân aceleași ca în sezonul precedent

 

Testul Covid-19 obligatoriu

Conform regulilor actuale, vor fi necesare două testări negative, la Covid-19, înainte de începerea fiecărui turneu. Dacă regulile sanitare impuse de autorități se vor schimba, atunci și cerințele impuse în acest moment de FR Baschet vor fi ajustate pentru a ajunge în acord cu cele impuse de autorități. Adică, sportivilor care participă la turnee în săptămâni consecutive li se va echivala testul 2 din prima săptămână cu testul 1 din cea de-a doua săptămână, urmând să aibă doar 3 testări în loc de 4.

 

Mircea Totolici: “Suntem în grafic și cu pregătirea și cu desfășurarea proiectului «Braila joacă baschet»”

Perioada de înscrieri în competiții s-a încheiat pe 15 noiembrie, dar cea de transferuri se termină abia pe 30 noiembrie.

Conform calendarului FR Baschet, primul turneu zonal la care participă echipele U13 și U16 se va desfășura pe 12 și 13 decembrie iar cel pentru formațiile U14 și U18, va avea loc pe 19 și 20 decembrie. La competițiile la care participă Cuza Pirates Brăila, U13, U14, U16, U18 sunt înscrise 34, 38, 39, respectiv 50 de formații.

“Am efectuat vizele medicale la medicina sportivă precedate de analizele de sânge și examenul EKG. Suntem în grafic și cu pregătirea și cu

desfășurarea proiectului “Braila joacă baschet” finanțat de Consiliul Județean Brăila. În cadrul proiectului, toți copiii de la grupele U14, U16, U18 au primit treninguri și urmează sa primească si cei de la U13. Ele au ajuns la Brăila dar în acest moment sunt la inscripționat. În total sunt 80 de treninguri care au fost primite prin programul “Brăila joacă baschet” finanțat de Consiliul Județean Brăila”, a mai spus Mircea Totolici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro