Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CLM traieste!

Toata lumea de la stinga la dreapta se lauda ca vrea binele comunitatii, si cu totii acuza grupuri de interese care s-ar aseza de-a curmezisul binelui general. Ultimii protagonisti ai unor asemenea scandaluri sint consilierii municipali ai PD, primarul liberal Constantin Cibu si presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu. Marul discordiei despre care toti politicienii, inclusiv consilierii PSD, si-au dat cu parerea toata saptamina, este ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, urmata la foc automat de o sedinta de indata. Scandal, certuri, tonuri ridicate, proiecte de hotarire retrase de pe ordinea de zi, fite, figuratie, ostentatie si multi nervi. Multi nervi care, fara bascalie, unui om slab de inima chiar ii pot provoca neplaceri. Asta apropo de starea de sanatate a primarului ce ar putea fi pusa in dificultate de asemenea experiente. Sigur, asemenea atitudini nu poti sa le incadrezi la "de bine", dar, sincer, prefer atmosfera agitata din CLM, atmosferei "linistite" din CJ. Consiliul Local Municipal traieste, respira, unii consilieri macar incearca sa para activi, chiar daca, in realitate, deseori totul e doar demagogie, multi chiulind efectiv de la comisiile de specialitate.
Cu consilierii PD ne-am obisnuit sa joace rolul de Gica Contra inca din vremea indelungatei administratii Lungu. Dar daca atunci aceasta atitudine era perfect justificata, democratii fiind singurele voci care se auzeau impotriva fostului primar, acum aceasta opozitie nu prea are justificare. Decit doar daca se doreste intr-adevar subminarea primarului Cibu, vorba consilierului PSD, Doru Damian. In acelasi context, consilierii municipali ai PSD sint in opozitie, si e firesc sa adopte pozitii contra sau sa vorbeasca "de rau" Alianta PNL - PD. Si peremistii se agita, asta pina cind vine Stancu, provoaca o sedinta de indata, si se-nmoaie cu totii. Si directorii de directii, mult hulitii Stoica Anghelescu, Sorina Bosoanca si Marcel Marinescu sint mult mai vizibili in CLM, comparativ cu ceea ce se intimpla in Consiliul Judetean. Sincer, personal mi s-a facut lehamite de acest stil de a arunca vini imaginare, pentru ca deocamdata nici unul dintre contestatari n-a venit cu exemple concrete de incompetenta, pe umerii subordonatilor din Primarie. Pai, daca primarul e seful cel mare, el e raspunzator, ce sa ne mai ascundem dupa deget. Apoi, judecind babeste: cum ar putea primarul care e EXECUTIV sa se comporte ca pe mosia lui sau, altfel spus, cu mina de fier, in relatia cu Consiliul Municipal, care este un fel de miniparlament local? Or, acest rationament este sustinut si de lege. In alta ordine de idei, presedintele CJ in sfaturile sale adresate primarului si consilierilor municipali sustine teza potrivit careia fiecare consilier ar trebui sa voteze dupa propria constiinta. In loc de orice comentariu ma rezum la o intrebare retorica: lui Stancu, in calitate de lider PSD, i-ar conveni ca si consilierii sai sa voteze in CJ si CLM fara sa tina cont de directivele de partid? Mira-m-as!
Concluzionind, in CLM este democratie si sper ca indiferent cine va ajunge primar in mandatul urmator sa nu retraim experienta "Lungu", cind Consiliul Local Municipal era doar o masina de vot din ce in ce mai hirsiita. Asta nu inseamna ca n-ar trebui sa se construiasca magazinul "Plus" in Vidin, asta nu inseamna ca nu exista interes in legatura cu constructia edificiului respectiv, asta nu inseamna ca unii consilieri nu exagereaza cu criticile si demagogia s.a.md. Dar oricum ar fi, e mai bine decit ce-a fost.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii