Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CLM s-a transformat in circ

Consilierul municipal PD Mihaela Picu a cerut in cadrul ultimei sedinte CLM, sanctionarea a patru dintre colegii sai consilieri. Picu a solicitat ca liberalul Vasile Varga, independenta Luciana Boboc si social-democratii Alexandru Coada si Sorin Bosneag sa fie sanctionati pe motiv ca au dat-o afara de la sedinta comisiei din care cei patru fac parte (comisia de administrare a domeniului public si privat al municipiului, de organizare si dezvoltare urbanistica, realizarea lucrarilor publice, protectia mediului inconjurator, conservarea monumentelor istorice si de arhitectura - n.r). Consilierul PD a explicat plenului ca intrucit sedinta comisiei din care face parte (comisia pentru activitati stiintifice, invatamint, cultura, culte, tineret, activitati sportive, sanatate si protectie sociala - n.r.) nu se putea tine, in ziua cind deja avea loc sedinta CLM, a dorit sa studieze mapa completa inainte de sedinta: "Din acest motiv m-am dus la comisia care se intruneste martea, al carei presedinte este Vasile Varga. Insa mi s-a refuzat accesul la mapa si mi s-a spus sa parasesc sala. Prima data am zis ca glumeste domnul presedinte, dar vazind ca insista am chemat politistul comunitar sa duca la indeplinire cererea domnului Varga. El a facut propunerea sa fiu data afara, iar Boboc, Bosneag si Coada au fost de acord. Deci trebuie sa se consemneze ca unui consilier municipal i s-a interzis accesul la informatii publice, la mapa, si a fost dat afara de la o sedinta de comisie. CLM s-a transformat in circ. Rog sa fie sanctionati". Picu a tinut insa sa sublinieze faptul ca, in contextul in care presedintele sedintei de CLM de ieri nu era nimeni altul decit unul dintre consilierii care au fost de acord sa fie data afara, si anume Luciana Boboc, nu crede ca i se va da curs cererii.
De cealalta parte, Vasile Varga a tinut sa explice colegilor ca gestul sau a fost perfect indreptatit in contextul in care doamna Picu deranja sedinta: "In primul rind a batut sfios in masa cind a intrat si nu in usa, asa cum era normal. Intr-o casa se bate la usa cind se intra. Apoi fuma prea mult si ne deranja. M-a deranjat atitudinea dumneaei. Noi lucram asa cum trebuie, aveam de audiat diferite persoane, si ne deranja. Asa ca am rugat-o ori sa plece in alt birou, ori sa ia mapa acasa. Apoi am zis sa ne dea noua domnul primar alt birou. Dar sa zica domnul Iorga daca aveam sau nu dreptul sa fac asta, ce zice regulamentul CLM?". Secretarul municipiului, Iorga Stoian, a preferat sa se eschiveze raspunzind ca nu are regulamentul la el pentru a raspunde intrebarii consilierului Varga. Acesta nu a pierdut insa prilejul de a le aduce aminte consilierilor ca un exemplar din regulament a fost editat sub forma unei brosuri tocmai pentru a-l avea asupra lor in permanenta, deci "de ce nu se uita domnul Varga in exemplarul dumnealui?!".

"Primaria nu e casa domnului Varga, ca sa ii permita dumnealui accesul, ci e o institutie publica"

In final, asupra incidentului adus la cunostinta plenului de catre Mihaela Picu a comentat si viceprimarul democrat Daniela Vasioiu. Aceasta s-a aratat oripilata de faptul ca, desi acuzatiile aduse celor 4 consilieri sint grave, toata lumea, in frunte cu primarul, a ris in loc sa ia masuri: "Va intrebati de ce apar sau se intimpla in municipiu tot felul de lucruri de care nu aveti habar. Pai, daca dumneavoastra permiteti ca un consilier sa fie tratat asa chiar de proprii colegi, ce va mai mirati? Ma intreb, daca a fost dat afara de la o sedinta publica un consilier, unui cetatean simplu care dorea sa vada si el ce fac domnii consilieri la sedinta i s-ar fi permis accesul? Sau era dat si el afara? Si Primaria nu e casa domnului Varga, ca sa ii permita dumnealui accesul, ci e o institutie publica. Aceasta atitudine e mai mult decit anormala si a atins niste cote incredibile. Si nimeni nu ia masuri". Viceprimarul Vasioiu a incheiat atragindu-le atentia consilierilor ca va sustine o conferinta de presa ce va avea ca subiect tocmai neregulile pe care CLM le face sau le aproba tacit si care nu sint odata reglementate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii