Mergi la conţinutul principal

CLM Brăila a stabilit cuantumul burselor pentru elevi și numărul lor în 2021

* consilierii municipali au aprobat, recent, un proiect privind cuantumul unei burse pentru elevii de la cursurile cu frecvență din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe anul acesta * totodată, au stabilit numărul acestora la maxim 9.354 de burse

 

Membrii Consiliului Local Municipal Brăila au aprobat numărul de burse pentru elevi și cuantumul acestora în 2021. Mai precis, pentru elevii de la cursurile cu frecvență din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Acestea se prezintă în felul următor: bursa de performanță - 120 lei/lună; bursa de merit - 110 lei/lună; bursa de studiu, precum și cea de ajutor social, câte 100 lei/lună.

Consilierii au mai aprobat în total 9.354 burse pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat în acest an. Practic, 4.677 burse aferente semestrului II al anului școlar 2020-2021 și tot atâtea pentru semestrul I al anului școlar 2021-2022. În ambele cazuri, structura este următoarea: 55 burse de performanță; 4.172 burse de merit; 62 burse de studiu; 388 burse de ajutor social.

De altfel, numărul de burse precizat în acest proiect este limita maximă până la care acestea se vor acorda, cu încadrarea în fondurile repartizate de la buget.

Drept exemplu, potrivit anexei proiectului, în semestrul II al anului școlar 2020 - 2021, cele mai multe burse de performanță au fost propuse pentru Liceul cu Program Sportiv (32 de burse), în timp ce Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci” s-a ales cu propuneri pentru cele mai multe burse de merit - 728, urmat de Colegiul Național Pedagogic ”Dumitru Panaitescu Perpessicius” cu 401 și de Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” - 385. Cele mai multe burse de studiu (12) au fost propuse tot către Colegiul ”Perpessicius”, în timp ce numărul cel mai mare de burse sociale, s-a înregistrat pentru Colegiul Național ”Ana Aslan” și Școala Gimnazială ”Nedelcu Chercea” cu câte 30 fiecare. În total, cele mai multe burse au fost propuse să meargă către Colegiul ”Murgoci” - 743, în 2021. De altfel, situația este identică și în semestrul I al anului școlar 2021-2022.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi în ședința ordinară a CLM Brăila din luna aprilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro