Mergi la conţinutul principal

CLM Brăila a modificat proiectul privind utilizarea terenurilor din zona podului

* după ce au aprobat luna trecută un proiect prin care își dădeau acordul ca terenurile municipalității din apropierea podului suspendat peste Dunăre să fie utilizate pentru relocarea utilităților din zonă, săptămâna aceasta membrii CLM Brăila au adus câteva modificări * pe scurt, au adăugat o listă completă a acestor terenuri vizate

 

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat, recent, câteva modificări la proiectul privind un acord al municipalității ca terenurile pe care le deține în zona podului suspendat peste Dunăre să fie folosite pentru relocarea utilităților. Mai exact, consilierii au aprobat în prima lună a acestui an un proiect prin care au permis desfășurarea relocării rețelelor electrice și de telecomunicații și organizarea de șantier în acest sens. Marți, în cadrul unei ședine extraordinare, consilierii au venit cu câteva modificări legate de relocarea utilităților.

Hotărârea inițială privind acest subiect, din luna ianuarie, prevedea că CLM Brăila își exprimă acordul cu privire la utilizarea terenurilor aflate în proprietatea Municipiului Brăila, afectate temporar de lucrările pentru relocare rețele electrice și de telecomunicații și organizare de șantier - ”Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA prin societatea EXIMPROD GRUP SA, acord solicitat conform certificatului de urbanism emis de Consiliul Județean. Ei bine, săptămâna trecută, consilierii municipali au aprobat introducerea unui nou articol ce face intrarea unei anexe privind terenurile Primăriei din acea zonă.

”Datele de identificare ale terenurilor afectate temporar de lucrările pentru relocare rețele electrice și de telecomunicații și organizare de șantier - Pod suspendat peste Dunăre zona Brăila, se regăsesc în tabelul centralizator prevăzut în anexa, parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în hotărâre. Așadar, dacă aruncăm o privire peste această anexă, observăm că Muncipiul Brăila are nouă terenuri intravilane în zona respectivă, în suprafață totală de 7.073 mp (drum Șosea Baldovinești; drum de legătură între linia CF și Șoșeaua Baldovinești; drum de legătură între linia CF și DN2B tronson 2; un drum de legătură între Calea Galați și linia CF Brăila - Galați, tronson 2; un drum Str. Calea Galați și patru terenuri arabile care totalizează 5001 mp).

După cum reiese din raportul de specialitate al proiectului, societatea EXIMPROD GRUP SA a solicitat completarea hotărârii de CLM inițiale prin introducerea acestui tabel anexă, cu terenurile temporar afectate, pentru a ajuta la obținerea autorizațiilor de lucrări mai ușor atunci când va fi nevoie de implicarea autorităților județene.

Întrebat în legătură cu acest proiect, primarul Marian Dragomir a explicat că a fost vorba despre câteva modificări privind relocarea utilităților, cu precizarea că ar mai putea urma și alte astfel de proiecte.

”De fiecare dată când mută câte ceva, cer acordul nostru. Și noi suntem foarte operativi. Vor mai fi astfel de proiecte”, a precizat ediul-șef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro