Mergi la conţinutul principal

CLM Brăila funcţionează fără şase consilieri

* situaţia privind completarea fotoliilor rămase goale din CLM Brăila pare să mai dureze, procedura fiind una destul de greoaie * ”colac peste pupăză”, pe lângă faptul că au constatat demisia liberalului Sorin Ioniţă, consilierii au aprobat, joi, încă o retragere din partea taberei PNL: Ionel Enuţă

 

 

 

Consiliul Local Municipal Brăila proaspăt constituit după Alegerile Locale din 27 septembrie, funcţionează, însă mai are de aşteptat până când va fi în formulă completă. Membrii CLM au aprobat, joi, în prima şedinţă ordinară de la constituire, încă o demisie venită din partea taberei PNL. Mai exact, aceştia au aprobat un proiect privind constatarea situaţiei de demisionare de drept din partea liberalului Sorin Ioniţă, aşa cum a fost anunţat din timp de către PNL Brăila, după ce consilierul a avut o ieşire publică nefericită în timpul campaniei electorale, când s-a certat cu un internaut pe reţelele de socializare şi a folosit termeni necivilizaţi. Totodată, plenul a luat act şi de demisia liberalului Ionel Enuţă (fost consilier judeţean în mandatul trecut), care spre deosebire de Ioniţă îşi preluase mandatul la şedinţa de constituire. Ambele proiecte au fost introduse suplimentar pe ordinea de zi. Interesant de precizat este şi faptul că din documentaţia proiectelor aflăm că organizaţia liberalilor brăileni a informat CLM Brăila că Adrian Tabarac a fost radiat de pe lista consilierilor locali, ca urmare a candidaturii acestuia la Alegerile Parlamentare din postura de independent. Iar ca supleanţi, au fost indicaţi Alexandru Drogeanu şi Ionel Alexandru. Cu alte cuvinte, cei care ocupă poziţiile 10 şi 11 pe lista cu care PNL s-a înscris în alegeri, deşi următorii erau Sorin Gălbinaş şi Mihai Pascale (poziţiile 8 şi 9).

Până când lucrurile se vor lămuri în tabăra liberalilor, CLM Brăila va funcţiona într-o formulă incompletă. Aşa cum am precizat în alte ediţii, la prima şedinţă ordinară a Consiliului, opoziţia a fost reprezentată doar de cinci consilieri: liberalii Cătălin Canciu, Florin Gheorghiţă, Laurenţiu Coman, Adrian Tabarac, care deşi candidează ca independent la Parlamentare, pare să fi rămas alături de colegii săi din CLM, dar şi de Daniela Rădulescu de la PMP.

Cert este că şi popularii mai au un mandat de consilier de bifat, liberalii trebuie să mai pluseze cu trei consilieri, iar PSD-iştii cu încă doi până se va ajunge la 27 de membri ai CLM, aşa cum a stabilit votul brăilenilor pe 27 septembrie.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro