Mergi la conţinutul principal

CLM Brăila, din nou la capacitate maximă: încă doi consilieri la jurământ

* locurile lăsate vacante în CLM Brăila de PSD-istul Vasile Cupcic, care a decedat recent și de liberalul Cătălin Canciu, care este acum secretar de stat la Ministerul Turismului, au fost ocupate * în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de luna trecută, social-democratul Sorin Oancea și PNL-istul George-Marius Sandu și-au depus jurământul de credință * CLM Brăila funcționează din nou cu 27 de membri

 

Consiliul Local Municipal Brăila are doi performeri noi în componență. Este vorba despre următorii membri supleanți de pe listele PSD și PNL. Aceștia vin să umple locurile lăsate goale de social-democratul Vasile Cupcic, care a decedat pe 18 august, precum și de liberalul Cătălin Canciu, care a fost promovat pe poziția de secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Cei doi noi consilieri municipali sunt PSD-istul Sorin Oancea și PNL-istul George-Marius Sandu. Ambii și-au depus jurământul de credință la începutul ședinței ordinare a CLM Brăila din luna septembrie, după care au participat mai departe la lucrările plenului.

Primul amintit a ocupat poziția 24 pe lista cu care PSD Brăila s-a înscris la Alegerile Locale din septembrie 2020 pentru Consiliul Local Municipal. Oancea este profesor de educație fizică. Cel de-al doilea a ocupat poziția 17 pe lista PNL. Interesant de precizat este că liberalii au sărit peste două locuri de pe listă, cele ale lui Dumitru Barbu și Valentin Neguleasă. Sandu este economist în cadrul Electrica Furnizare.

 

Modificări și în Comisiile de specialitate

Tot cu această ocazie, consilierii au mai aprobat un proiect de modificare a unei hotărâri mai vechi, din octombrie 2020, referitoare la numărul, domeniile de activitate și componența nominală a Comisiilor de specialitate din cadrul CLM Brăila, care a mai fost completat de câteva ori de atunci. De altfel, ultima modificare care a vizat intrarea în schemă a unui nou consilier, a fost în iulie, când PSD-istul Ștefan-Adrian Tîmplaru a fost numit în cadrul Comisiei nr. 5 pentru administrație publică locală, juridică, relații publice, apărarea ordinii publice, integrare și relații internaționale.

De această dată au fost distribuiți în Comisii și cei doi proaspăt intrați în Consiliu. PSD-istul Sorin Oancea a primit un loc în Comisia nr. 3 pentru industrie, agricultură, servicii publice, comerț și turism. În timp ce liberalul George Sandu în Comisia nr. 4 pentru activități științifice, învățământ, cultură, culte, tineret, activități sportive, sănătate și protecție socială. Din Comisia 3 mai fac parte PSD-iștii Florin Dumitru, Cornelia Neacșu și liberalii Alexandru Drogeanu și Viorel-Mihai Pascale. Din Comisia 4: PSD-iștii Adrian-Mihai Goanță, Valentin Pătârlăgeanu, Cristiana Voineag și Andrei Dan Vărzaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro