Mergi la conţinutul principal

CLM Brăila a aprobat costul mediu lunar de întreţinere pentru copiii ce frecventează creşa

* este vorba despre o hotărâre votată în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Local Municipal Brăila * suma stabilită de consilieri este de 619,71 lei/copil/lună * municipalitatea asigură contribuţia în cazul în care părinţii/reprezentanţii legali au în îngrijire copii ce sunt expuşi riscului de separare de familie

 

 

 

 

Membrii Consiliului Local Municipal Brăila au aprobat costul mediu lunar de întreţinere pentru copiii care frecventează creşa în 2021. Proiectul a fost votat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare şi prevede suma de 619,71 lei/copil/lună.

Potrivit legislaţiei în vigoare, părinţii/reprezentanţii legali ai căror copii beneficiază de servicii în cadrul creşelor şi al altor unităţi publice de educaţie timpurie antepreşcolară sunt obligaţi la plata unei contribuţii lunare a cărei valoare este stabilită prin dispoziţie a primarului. Acest lucru se face în funcţie de numărul de copii din familie şi de venitul mediu lunar brut cumulat al părinţilor sau reprezentanţilor legali, calculat pe perioada de 6 luni anterioară înscrierii copilului. Există şi o excepţie când municipalitatea suportă contribuţia în locul părinţilor/reprezentanţilor: în cazul în care copilul înscris la creşă este expus riscului abandonului.

În fundamentarea costului mediu lunar de întreţinere pe anul 2021, s-au avut în vedere cheltuielile cu bunurile şi serviciile care au fost estimate pornind de la nevoile reale ale unităţii, pentru anul în curs. Astfel, creditele bugetare estimate (...), înregistrează valoarea necesară de 900.000 lei pentru un număr mediu zilnic de 125 de copii. Procedând la raportarea numărului de copii la valoarea cheltuielilor totale, respectiv la numărul de zile lucrătoare, 224 în anul 2021, rezultă un cost mediu de întreţinere de 29,51 lei/zi/copil, respectiv de 619,71 lei/copil/lună pentru un număr mediu de 21 de zile lucrătoare pe lună”, se precizează în raportul proiectului.

De asemenea, aceeaşi sursă informează că Serviciul public de asistenţă medicală şi administrare a creşelor Brăila, sub autoritatea CLM şi în subordinea directă a Primăriei, a luat fiinţă în 2009 şi are în structură 3 creşe cu o capacitate de 180 locuri.

Proiectul a fost aprobat fără discuţii, cu unanimitate de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro