Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clasa I cu semi-internat la Liceul Pedagogic

Schimbarea modului de viata din Romania a impus ca scolile sa se gindeasca si la parinti, nu numai la elevi. Astfel, au aparut ofertele din partea scolilor care ii degreveaza pe parinti de dificila sarcina a temelor pentru acasa, a supravegherii si a mesei de prinz. In partea de vest a tarii sau in orasele mari lucrurile s-au miscat mai rapid, insa la Braila prima initiativa de acest gen a aparut abia acum la Liceul "Perpessicius". Din aceasta toamna, clasa I care se va forma va functiona in sistem de semi-internat. Concret, micutii vor intra la scoala la ora opt, insa dupa cele patru sau cinci ore de scoala nu vor pleca acasa. Ei vor putea sa manince un prinz consistent la cantina scolii, se vor relaxa aproximativ o ora in internat, apoi isi vor rezolva temele pentru a doua zi. In tot acest timp ei vor fi supravegheati de doua cadre didactice, care ii vor ajuta si la lectii. Aceasta clasa I va fi preluata in toamna de invatatoarea Doina Munteanu, un cadru didactic cu vechime maxima si cu rezultate foarte bune la concursurile initiate la nivel national, cum ar fi "Cangurul", "Winners" sau olimpiadele scolare. "Sint foarte constiincioasa si cer si celor din jur acelasi lucru. Din aceasta cauza sint cunoscuta ca o invatatoare foarte severa, dar severitatea mea consta in faptul ca cer ceea ce dau. Eu predau nu numai cunostinte stiintifice, ma ocup si de educatia lor. Tin foarte mult la igiena personala, la comportamentul in societate si in familie. M-am ocupat si de educatia parintilor, sa nu le dea prea mult si sa le ceara prea putin, sau sa le ceara prea mult, fara sa le dea ceva in schimb copiilor. Acest proiect este cam cutezator, insa impreuna cu directiunea scolii cred ca vom reusi. Parintii pot renunta la persoanele care duc si aduc elevii mici de la scoala si ii supravegheaza pina vin parintii de la scoala. Cind vine parintele si ia copilul acasa acesta are temele facute si poate sa desfasoare si alte activitati", a spus invatatoarea Doina Munteanu.
Directorul adjunct al liceului, prof. Ane-Mary Luca a spus ca acest sistem se poate extinde si la liceu. "Noi propunem si cursuri de limbi straine, informatica, sport. Un pret estimativ, ar fi doua milioane de lei pe luna in care sint incluse masa si serviciile educationale. Prin acest proiect venim in intimpinarea parintilor care au acum probleme in primii ani de scoala ai copiilor. Proiectul se adreseaza in principal elevilor de clasa I, pentru ca parintii nu au experienta, insa, la cererea parintilor s-ar putea extinde. Scoala se gindeste nu numai la elevi, ci si la parinti", a mai spus prof. Ane-Mary Luca. Parintii care sint interesati de aceasta oferta pot afla amanunte si modul de inscriere la secretariatul liceului.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii