Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO - UPDATE: Ședință la SUPAGL Brăila. Deja sărărițele ECO și RER au fost scoase pe traseu

* drumurile județene și naționale din Brăila vor fi închise circulației, începând cu ora 22.00 * cursurile din toate școlile din municipiu și județ au fost suspendate pentru ziua de joi, 6 februarie * mai multe localități din județ au rămas fără electricitate

 

UPDATE 6 (ora 22:40): Situația privind localitățile rămase fără electricitate din județ se înrăutățește. Pe lângă cele 8 localități despre care am anunțat deja că au rămas fără curent electric, se adaugă: Baldovinești, Dedulești, Mircea Vodă, Dudești și Bumbăcari. Potrivit ISU Brăila este vorba în total despre 1.793 consumatori. Tot aceștia ne-au informat că zece echipe ale Electrica încearcă să remedieze situația.

 

Update  5 (ora 22:00 ): La această oră, în Municipiul Brăila deja au fost scoase pe traseu sărărițele operatorilor de salubritate, ECO și RER. Discutăm despre 15 sărărițe și 30 de tractoare ale RER și 8 sărărițe și 25 de tractoare la ECO. Un total de 78 de utilaje care acționează pe străzile orașului. Pe lângă arterele principale, se acordă atenție drumurilor ce duc spre marii angajatori din municipiu (Yazaki, Șantierul Naval etc.)

Trebuie precizat că în urmă cu puțin timp, la sediul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila, a avut loc o întalnire de lucru unde s-a stabilit planul de acțiune.

Subliniem, de asemenea, că la ora 21:00, Severe Weather Alert - România anunța că rafalele de vânt în județul nostru (dar și în Buzău) ajunseseră la peste 122 km pe oră. Aceeași sursă făcea precizarea că situația se va înrăutăți în următoarele ore, atât în Brăila cât și în Buzău, Ialomița, Tulcea, Călărași, Teleorman și Giurgiu din punct de vedere al condițiilor meteorologice.

De asemenea, ISU anunța că vizibilitate este scăzută sub 20 m pe DN 2B, care leagă Brăila de Buzău. Mai mult, tot aceeași sursă ne-a informat că un autoturism în care se afla o gravidă, a plecat din Mircea Vodă spre Brăila și la intersecția cu drumul care merge spre Dedulești nu a mai putu înainta. Gravida a fost preluată de un utilaj de la SDN și dusă acasă.

Totodată, un cetățean din Bacău care se deplasa de la Constanța spre casă, după ieșirea din Bordei Verde nu a mai putut înainta. A fost preluat de un echipaj ISU, Garda Ianca și dus la Primăria Bordei Verde, unde va înnopta, a mai anunțat ISU.

Un copac a fost smuls din rădăcini  pe Vadul Spitalului. Intervine o echipa a ISU Brăila pentru a elibera strada. Primarul Marian Dragomir se află în acest moment pe teren și a fost la fața locului.

 

UPDATE 4: Deși ne aflăm încă sunt incidența codului portocaliu de vânt și ninsoare, iar până la intrarea în vigoare a codului roșu a mai rămas puțin timp, opt localități din județ au rămas fără electricitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la ora 19.00, localitățile afectate erau Galbenu, Drogu, Pântecani, Zamfirești, Jirlău, Tufești, Vișani, Plăsoiu. Per total, vorbim de 5.091 de consumatori rămași fără curent electric din cauza vremii severe. Intervin 8 echipe ale Electrica. Detașamentul 2 Brăila intervine cu o autospecială de descarcerare pentru degajarea unui copac de pe DN 2B la ieșire spre satul Lacu Sărat.

CJSU a revenit asupra ultimei informări. Se pare că a fost vorba despre o creangă a unui copac. Nu sunt alte probleme, deocamdată. (foto arhivă)

 

UPDATE 3: Joi, 6 februarie, școlile vor fi închise! Măsura suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ din județ (inclusiv cele din municipiu) a fost decis, în urmă cu scurt timp, de către membrii CJSU.

 

UPDATE 2: Atenție, șoferi! Drumurile naționale și județene se vor închide circulației, începând cu ora 22.00, fix când intră în vigoare codul roșu de vânt și viscol. Această măsură a fost decisă în cadrul unei alte ședințe a CJSU, de la ora 17.00. „În conformitate cu Ordinul comun MT și MAI nr. 68 din 02.02.2012, secțiunea 3, alin. 2, s-a luat hotărârea ca începând cu ora 22.00 să se închidă circulația pe drumurile naționale și județene ca măsură preventivă, cu excepția autospecialelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului de Ambulanță Județean, Electrica”, se arată în cea mai recentă informare a CJSU. Nici bacurile nu vor circula.

Astfel, începând cu ora 21.00, Poliția va instala filtre de informare și de interdicție a circulației începând cu ora 22.00.

În ceea ce privește închiderea școlilor, această variantă încă este analizată de membrii CJSU.

Codul roșu urmează să expire joi dimineață, la ora 8, însă va fi urmat de un cod portocaliu de vânt și viscol, valabil până la ora 12.00.

 

UPDATE: În sprijin, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase prognozate, vor sosi în județ de la ISU Bacău o autofreză și de la ISU Dolj o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), informează ISU Brăila.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-au reunit, miercuri, la prânz, în Sala Rondă a Prefecturii, dat fiind codul roșu de vânt și viscol ce va intra în vigoare începând cu ora 22.00. Ca o „premieră”, primarul municipiului, Marian Dragomir, nu a fost invitat la ședință. Deși nu este membru al CJSU, acesta era prezent, de obicei, ca simplu invitat.

Ședința extraordinară a CJSU a fost condusă de prefectul județului, Cătălin Boboc, care le-a cerut membrilor Comitetului să spună, pe rând, ce măsuri s-au luat sau urmează a fi luate pentru ca Brăila să fie cât mai puțin afectată de vremea severă. Astfel, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), col. Cristian Ion, a declarat că avertizările de vreme rea au fost deja transmise către comitetele locale pentru situații de urgență, alături de măsurile ce trebuie luate în astfel de cazuri. „De asemenea, s-a luat legătura cu toate structurile ce contribuie la gestionarea acestor fenomene meteorologice periculoase. (...) Am trimis la fiecare subunitate din județ câte un ofițer pentru coordonarea operativă a intervenției din zonele respective, monitorizăm evoluția fenomenelor meteorologice prognozate, asigurăm fluxul informațional decizional și raportările pe care le avem de făcut pe această linie”, a afirmat col. Cristian Ion în cadrul ședinței extraordinare a CJSU.

Dializații și gravidele ce ar trebui să nască în aceste zile vor fi aduși preventiv la spital. Lucrătorii din cadrul „Electrica” vor fi prezenți la serviciu pe timpul fenomenelor meteo periculoase, pentru a interveni cât mai repede în diverse cazuri ce țin de competența lor.

Deszăpezirea în municipiu va fi cădea în sarcina celor doi operatori de salubritate, „Eco” SA și „Rer Ecologic Service”, după ce „Brai-Cata”, cel de-al treilea astfel de operator din Brăila, a anunțat încă de la finele anului trecut că nu poate asigura acest serviciu. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că va fi prezent în teren, la noapte.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Epureanu, a afirmat în cadrul ședinței CJSU că instituția pe care o reprezintă a luat deja legătura cu cele două firme care se vor ocupa de deszăpezire, „Tancrad” și „Eurobuilding”, iar acestea sunt pregătite să intervină.

Aceleași asigurări le-a dat și reprezentantul Secției de Drumuri Naționale (SDN) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Prefectul Boboc a avut o scurtă intervenție și a propus instituirea restricțiilor de circulație pentru autovehiculele de tonaj greu, apoi închiderea circulației pe șosele, doar dacă situația o va impune. „Prefer să existe 1.000 de nemulțumiți în loc să avem persoane în pericol sau, mai grav, care să își piardă viața”, a mai afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Începând cu data de 05.02.2020 ora 21.00, prin ordinul prefectului, va fi activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, etapa a III – a, care îşi va desfăşura activitatea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru coordonarea aplicării unitare a măsurilor specifice, colectarea, centralizarea şi gestionarea datelor referitoare la evoluţia situaţiei operative. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila va monitoriza starea drumurilor de pe raza judeţului şi va institui, dacă este cazul, filtre de informare a participanţilor la trafic, verificând modul de respectare a normelor de circulaţie rutieră. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase, dacă situaţia o va impune, împreună cu administratorul drumurilor publice, se va dispune restricţionarea accesului sau închiderea anumitor drumuri sau sectoare ale acestora. Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Poliţia Locală Brăila şi ISU-SMURD vor fi implicate în activităţi de patrulare, identificare, preluare şi transport persoane fără adăpost. (....) Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Brăila are pregătite 28 de echipe de intervenție cu 30 de autoturisme de teren și 6 utilaje”, se arată într-un comunicat de presă emis pe tema codului roșu de vânt și viscol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro