Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ va baga 8 miliarde de lei vechi in buzunarul unei firme italiene

Consiliul Judetean va cumpara imobilul de pe str. Ana Aslan, nr. 29, de la o firma italiana. Cea care va intra in posesia celor 8 miliarde de lei vechi pe care CJ este dispus sa ii plateasca pentru a adauga la patrimoniul sau inca o cladire din centrul istoric, este SC "Cogesi Romania" SRL, cu sediu si in Bucuresti, firma detinuta de Benito Cugini, un italian in virsta de 69 de ani, domiciliat in localitatea San Giorgio. In ceea ce priveste achizitia pe care consiliul se pregateste sa o faca, se pare ca este deosebit de inspirata, laudabila si nici prea costisitoare de fapt fata de beneficiile care vor veni de aici. Cel putin asta este parerea consilierilor judeteni care au votat in unanimitate acest proiect.
Astfel, Consilierul PD, Mario Da'Ros, ne-a explicat ca desi grupul consilierilor democrati au votat pentru, asta nu inseamna ca nu exista totusi unele aspecte legate de aceasta achizitie pe care le vor urmari in viitor : "Nu am gasit motive palpabile ca sa ne opunem. Oricum, noi am solicitat sa ni se prezinte un raport cu ceea ce va insemna reabilitarea acestui imobil. Pina la urma imobilul este deosebit si merita achizitionat de o institutie publica. Daca se dovedeste ca va fi prea costistioare nu are decit sa o vinda consiliul. Desi, daca pina la urma se cumpara si se renoveaza, pretul ei va fi atit de mare ca nu cred ca isi va permite cineva sa o cumpere, deci CJ va ramine cu ea. Pina una alta, lucrurile nu vor ramine asa. Noi vom urmari in continuare cum merg lucrurile privind achizitia cu pricina". La rindul sau, consilierul liberal Petru Ganciu ne-a explicat ca a votat pentru, deoarece cladirea aceea chiar merita sa adaposteasca o institutie publica si nu sa fie luata de cineva care nu aprecieza arhitectura deosebita. "Eu cunosc foarte bine acea cladire deoarece am fost director la Casa de Asigurari de Sanatate cind functiona in casa de linga acest imobil. Adevarul e ca e imposibil ca strainii care vor vizita Braila sa nu o aprecieze, mai ales ca va adaposti o institutie publica. Pe mine m-a impresionat acea cladire. CJ va avea un colt din centrul istoric care va arata asa cum trebuie. De ce sa nu votez pentru? Poate pare cam mare acum pretul, dar intr-un an, doi, dupa ce se va reabilita, veti vedea ca a meritat". La rindul sau, sustinatorul PLD, consilierul Adrian Scutaru, a tinut sa precizeze ca nu vede raul in a da atitia bani pe o asemenea cladire, in contextul in care si una noua probabil ar ajunge la fel: "Cred ca nu ar fi o prea mare diferenta. Cladirea e frumoasa. Daca o sa fie prea costisitoare nu are CJ decit sa o vinda. Care e problema?

"Daca nu o cumparam acum, o pierdem"

In ceea ce ii priveste pe consilierii PSD, acestia au fost, asa cum era de asteptat, trup si suflet alaturi de presedintele CJ si de propunerea acestuia de cumparare a imobilului, atragind atentia ca s-ar putea sa nu mai vada CJ un asemenea chilipir. "Daca nu o cumparam acum, o pierdem. Cladirea este foarte frumoasa, e extraordinar de bine plasata si destul de bine pastrata. Investitia se merita. Trebuie sa ne miscam repede daca vrem sa avem o cladire cu adevarat reprezentativa pentru CJ si institutiile sale", le-a explicat colegilor in plenul CJ, consilierul Ion Rotaru. La rindul sau, Petre Candidatu a tinut sa sublinieze faptul ca nici macar nu e prea scumpa cladirea, ci terenul valoreaza cel mai mult si ca ar fi pacat sa nu fie cumparata la acest pret. Trecind peste faptul ca imobilul era scos la vinzare de mai mult timp si ca nu exista un pericol iminent de a fi cumparat in urmatoarele zile, e de-a dreptul interesanta atitudinea consilierilor judeteni care, deodata, au realizat ca patrimoniul CJ sufera pentru a fi intregit de o asemenea cladire si ca trebuie sa se grabeasca sa voteze pentru acest lucru, desi la mapa nu era prezentat si un raport privind cheltuielile care se vor face cu reabilitarea si nici nu se specifica clar pentru ce va fi folosit imobilul sau ce institutii vor functiona acolo.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii