Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cite 5 ani de puscarie pentru doi violatori periculosi

Autorii violului petrecut in ziua de 26 mai 2005, in cartierul Hipodrom, au fost condamnati definitiv la cite 5 ani de inchisoare, pedeapsa incluzind si infractiunea de lipsire de libertate, savirsita de cei doi agresori impotriva elevei de clasa a XII-a, batjocorita si adusa in pragul sinuciderii. Recidivistul Cristinel Feraru, zis "Vila", 31 de ani, si Spiru Maradin, de 35 de ani - indivizi de la blocul G 13 Hipodrom (blocul "Nato") -, au luat-o cu forta de pe strada pe Alina B., de 18 ani, au amenintat-o cu moartea si au violat-o cu salbaticie, apoi au tirit-o in "ghetto", ca sa continue "dezmatul". Sechestrata si umilita in ultimul hal, tinara a pus mina pe un cutit si l-a implintat in abdomen, incercind sa-si puna capat zilelor. Violatorii au fost capturati si arestati preventiv abia in august 2005. Chiar si asa, unul dintre agresori (Spiru Maradin) a negat constant participarea la viol.
In noiembrie 2005, Judecatoria Braila i-a condamnat pe autorii nemerniciei din Hipodrom la cite 5 ani de inchisoare, pentru viol si lipsire de libertate. Sentinta a ramas definitiva, intrucit apelul inculpatilor a fost respins de catre Tribunal. Feraru si Maradin au pierdut si recursul declarat la Curtea de Apel Galati.

O simpla plimbare pe strada, transformata intr-un calvar

Adina B., tinara de 18 ani cazuta in miinile violatorilor, locuia impreuna cu o colega la caminul de nefamilisti al SC "Concivia" SA, fiind originara din comuna Gradistea. In seara zilei de 26 mai 2005 (la acea data era eleva intr-a XII-a la un liceu brailean), s-a dus in vizita la sora ei, care locuieste in zona Barierei Calarasilor, la caminul "Dunacor". In jurul orei 21.30, ea s-a decis sa se intoarca la camin. Ajunsa pe strada Pietatii, in dreptul aleii ce duce la Policlinica 2, tinara a fost acostata, initial - precizeaza anchetatorii - de recidivistul Cristinel Feraru, care a amenintat-o cu un cutit, spunindu-i sa nu incerce sa fuga. Imediat, a aparut si Spiru Maradin si din acel moment a inceput calvarul elevei. Magistratii precizeaza: "Partea vatamata le-a spus celor doi s-o lase-n pace, dar Maradin a lovit-o cu pumnul in abdomen si a prins-o de par, spunindu-i sa nu tipe, c-o omoara. Inculpatii au luat-o fiecare de-o mina si au dus-o cu forta in gradina de linga policlinica, in zona Medicinei Legale. Aici, au obligat-o sa aiba cu ei raporturi sexuale orale". Ametiti de alcool, violatorii au silit-o apoi pe Alina sa se dezbrace, incercind, fara succes, sa faca sex anal cu ea. In loc s-o lase pe fata in pace, ei au tirit-o in garsoniera lui Feraru, de la blocul G 13 Hipodrom, ca sa continue "distractia". Agresorii au incuiat usa garsonierei si au incercat s-o violeze din nou. Ingrozita de ceea ce avea sa urmeze, tinara de 18 ani s-a decis sa-si puna capat zilelor. "(...) partea vatamata le-a cerut voie sa bea apa. La insistentele acesteia, inculpatii i-au dat voie sa se duca la chiuveta. Alina B. a deschis robinetul, dupa care a luat un cutit de pe masa si l-a infipt in abdomen, ca sa nu fie violata", relateaza, sec, oamenii legii.
Agresorii au intrat in panica dar, in loc s-o ajute pe victima, au imbrincit-o pur si simplu afara din garsoniera. Dupa plecarea Alinei, Feraru a spalat cutitul murdar de singe si si-a vazut de treaba. In acest timp, tinara batjocorita si ranita grav a ajuns cu greu la camin, fiind ulteror transportata la spital. Potrivit medicilor legisti, ea a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, leziunile suferite punindu-i viata in primejdie.
Cei doi autori au fost depistati abia la sfirsitul lunii iulie, respectiv inceputul lunii august 2005, dupa ce-au fost dati in urmarire generala. Feraru a recunoscut ca a violat-o si a sechestrat-o pe Alina B. (de altfel, anchetatorii au gasit singele victimei in garsoniera agresorului sexual), in schimb Maradin a negat savirsirea nemerniciei. Judecatorii i-au pedepsit pe amindoi la fel, condamnindu-i, definitiv, la cite 5 ani de puscarie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii