Mergi la conţinutul principal

Cit de mult si-a dorit Simionescu sa fie primar?

Gata, s-au dus si alegerile astea. Avem un primar - votat, de fapt, cam de o cincime dintre braileni -, exista si viceprimari, sef de Consiliu Judetean, consilieri... S-a cam terminat si capitolul acesta. Lucrurile sint cit se poate de clare pentru urmatorii patru ani. Exista oameni multumiti de cum au iesit lucrurile, dar si o gramada de nemultumiti, insa acum nu se mai poate face nimic. E momentul sa revenim la problemele curente si sa speram ca lucrurile vor fi ceva mai bune in acesti patru ani care vor urma.
Iar alternanta la putere ar putea fi un lucru bun. De regula, in astfel de cazuri, cei care cistiga alegerile vor sa arate ca sint mai buni decit cei care au fost inaintea lor. E clar ca fostul primar Cibu, desi nici macar nu a vrut sa candideze, in urma cu patru ani, a vrut sa fie mai bun decit raposatul Anton Lungu. Si, la unele capitole, tind sa cred ca a si reusit, desi, ca sa fim sinceri, Braila arata acum, prin multe zone, mai rau decit inainte.
Nu stiu cit va reusi noul primar sa schimbe lucrurile, mai ales ca sint foarte multe de facut: de la mizeria generala din oras la transportul in comun, de la invazia de ciini vagabonzi la gropile din asfalt, de la lucrarile in ritm de melc din Chercea, marca "Athena", la amenajarea unor spatii verzi ori de la reabilitarea centrului istoric la refacerea Parcului Monument. Sint o gramada de probleme care asteapta parca, dintotdeauna, sa fie rezolvate in municipiu. Nu ca in judet lucrurile ar fi mai bune: drumurile judetene sint varza, iar iluminatul stradal prin comune e aproape un element de lux. Lumea nu se asteapta insa la mari minuni, e clar. Altfel, ar fi fost prezenta la vot intr-un numar mult mai mare.
Patru ani nu inseamna insa putin, ci dimpotriva. Este o perioada destul de mare pentru a demonstra, ca autoritate locala, ca se poate face cite ceva, mai mult chiar decit se asteapta oamenii. Si, cum am mai spus-o, nu trebuie facut mare lucru: strazi asfaltate, spatii verzi ingrijite, locuri de parcare, parculete, ciinii strinsi de pe strazi, curatenie, cosuri de gunoi, vopsit, varuit, indicatoare de circulatie, benzi trasate, flori plantate, poate un parc industrial in locul terenului viran de la intrarea in oras dinspre Varsatura, imprejmuit de ani de zile cu gard si intitulat pompos "zona libera", o Politie Locala mai eficienta si mai prezenta, un transport public ceva mai civilizat... Nu sint lucruri foarte mari, dar pot schimba aspectul jalnic al Brailei si starea de spirit a locuitorilor sai. Depinde doar de cit mult isi doreste actualul primar sa mai cistige un mandat. Asta daca, intr-adevar, si l-a dorit si pe acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro