Mergi la conţinutul principal

Cit costa sa-ti retragi banii din cont

Daca ai un depozit bancar sau bani pe cardul de salariu, la orice suma retrasa din cont trebuie sa platesti diverse comisioane.
Comisionul de retragere nu este foarte mare, dar se percepe atit la banii scosi din depozitele de economii (la care cistigul din dobinzi se impoziteaza oricum), cit si la retragerile de numerar de la bancomate.
In cazul retragerii din depozit, comisionul larg raspindit este de 0,5% din suma retrasa. Acest comision este practicat de BCR, BRD, HVB Bank si Raiffeisen Bank. La Banca Romaneasca, Finansbank si Piraeus Bank, comisionul este zero.
Daca retragi banii prin bancomate (ATM), comisioanele practicate de banci sint de 0,1-0,5% din suma retrasa, ceea ce anuleaza dobinda la vedere oferita de banci, daca suma ar fi ramas in cont timp de un an. Comisionul de retragere perceput de banci la ATM este, in medie, de 0,2%, fiind practicat de Banca Transilvania, BRD si ING Bank. La Unicredit, comisionul este de 0,5%, la Piraeus Bank - 0,3%, Banca Romaneasca-VISA Gold - 0,2% (minimum 10.000 lei vechi) etc. BCR si Banca Transilvania-Maestro Mondo practica un comision de 0,1%, iar Banca Transilvania-VISA Electron Global, CEC, Finansbank - comision zero.
Comisionul cel mai mare, practicat de aproape toate bancile, se aplica la retragerea banilor de la alt bancomat decit cel al bancii care a emis cardul. De regula, acesta este de 0,5% din suma retrasa, plus 2,50 RON (25.000 lei vechi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro