Mergi la conţinutul principal

Circulatia navelor pe Dunare, afectata de cotele scazute

Din cauza debitelor mici, cota Dunarii a scazut atit de mult, incit pe senalul navigabil au aparut praguri de nisip care ingreuneza traficul fluvial. Potrivit agetiei "Agerpres", care citeaza Capitania Zonala Drobeta Turnu Severin, debitele Dunarii, care oscileaza in jurul valorii de 2.500 metri cubi pe secunda, ii obliga pe navigatori sa circule cu navele incarcate doar la 75% din capacitate si cu viteza redusa, in zonele cu probleme.
De-a lungul Dunarii, navigatorii au identificat riscuri in urmatoarele puncte: Bogdanu (km. 765), Pietrisu (km. 759), Linovo (km. 738), Papadia (km.677), Baloiu (km.630), Turcescu (km.345), Caragheorghe (km.344), Lebada (km.337), Mirleanu (km.326), Fermecatu - amonte (km. 322), Fermecatu - aval (km.318), Cernavoda - aval (km. 297), Seimeni (km 292), Albanasi (km. 276), Hirsova-aval (km.251) si Giurgeni Vadu Oii (km. 243).
Precipitatiile cazute in ultimele zile, in bazinul hidrografic al Dunarii, au influentat foarte putin nivelul apei.
La Braila, deocamdata nu sint probleme. Directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor, Adrian Turiac, ne-a informat ca, in zona noastra, se inregistreaza o cota de 110 cm la mira. "Abia sub 100 cm ar putea fi probleme, dar prognozele spun ca nivelul va incepe sa creasca, in perioada urmatoare", ne-a declarat Turiac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu