Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circulatia autovehiculelor de mare tonaj, restrictionata din cauza caniculei

Din cauza temperaturilor ridicate inregistrate in intreaga tara, incepind de ieri, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a interzis temporar circulatia vehiculelor cu masa totala autorizata mai mare de 7,5 tone, in intervalul orar 11.00 - 20.00 pe unele drumuri nationale. Aceasta masura este impusa si la nivelul judetului Braila, pe DN 2B - Braila - Surdila Greci si DN 22 - Braila - Gradistea.
Adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere, comisar Dorel Vilsan, ne-a declarat ca agentii rutieri au restrictionat deja circulatia pe rutele respective si ca nerespectarea acestei masuri atrage sanctiuni drastice.
"Cei care circula cu vehicule a caror masa totala depaseste 7,5 tone, intre orele 11.00 si 20.00, risca sa ramina fara permis de conducere pe o perioada de 60 de zile sau sa fie sanctionati contraventional cu 6 - 8 puncte de penalizare", a precizat comisarul Dorel Vilsan.
De asemenea, politistii rutieri vor organiza actiuni comune cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Filiala Braila, pentru cintarirea vehiculelor si sanctionarea cu amenda contraventionala de la 3.000 la 6.000 lei, conform legislatiei in vigoare.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale considera necesara restrictionarea circulatiei acestor vehicule, pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat care, datorita temperaturilor ridicate din timpul zilei, sufera deformatii majore ireversibile si care pot duce la instabilitatea drumului si, implicit, la nesiguranta circulatei rutiere. Masura va fi in vigoare pina cind temperaturile nu vor mai depasi 40 grade C, la umbra, si 70 grade C, la nivelul carosabilului. De la aceasta restrictie sint exceptate vehiculele care participa la interventii in caz de forta majora si cele de transporturi animale vii si produse perisabile de origine animala si vegetala, sau sub temperatura controlata, postale, funerare, echipamente de prim ajutor, cele pentru distribuire de carburanti, pentru tractari vehicule avariate si vehiculele specializate destinate, prin constructie, salubrizarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii