Mergi la conţinutul principal

Circulația tramvaielor oprită în tot orașul din cauza unui cablu uzat din zona Parcului Monument

* miercuri după-amiază, tramvaiele au rămas fără curent electric după ce s-a rupt firul de alimentare, în dreptul Sălii Polivalente * cablul din Parcul Monument a cedat în repetate rânduri în ultima perioadă, în luna mai fiind consemnat un incident destul de periculos, un scurtcircuit puternic provocând panică în rândul călătorilor aflați în tramvai * conducerea Braicar ne-a informat că respectivul cablu urmează să fie înlocuit pe întregul tronson după ce va începe implementarea unui proiect cu fonduri europene care vizează exact modernizarea liniilor de tramvai din Monument și din cartierul Radu Negru

 

Un cablu electric rupt a scos din circulație tramvaiele din Brăila, preț de circa o oră și jumătate, miercuri după-amiază. Mulți dintre călătorii surprinși pe traseu n-au mai așteptat să se remedieze defecțiunea și au plecat pe jos, supărați, evident, pentru că au dat degeaba banii pe bilet. Cablul de alimentare a cedat la intrarea în Parcul Monument, în zona Sălii Polivalente, iar echipei de intervenție a societății de transport public ”Braicar” SA i-a luat ceva vreme până când a reușit să-l înădească. În ultima perioadă, în zona respectivă au tot fost incidente provocate de cablul respectiv, a cărui vechime și stare avansată de uzură nu prea mai face față solicitărilor zilnice. Reamintim că în luna mai a acestui an, în seara unei zile de duminică, tot în Parcul Monument, s-a produs un scurtcircuit puternic care i-a speriat serios pe cei câțiva călători aflați în tramvai la acea oră.

Referitor la incidentul de ieri, conducerea ”Braicar” ne-a declarat că de vină ar fi fost temperaturile ridicate care au provocat dilatarea firului metalic. Totodată, aceași sursă recunoaște că respectivul cablu are o avansată stare de uzură, în zona Parcului Monument, fiind înnădit în mai multe puncte, din cauza reparațiilor repetate. Despre o înlocuire completă pe întregul tronson de pe traseul parcului nu se pune problema momentan, însă lucrurile se vor schimba atunci când va începe implementarea unui proiect pe bani europeni care vizează tocmai modernizarea liniilor de tramvai din Monument și de pe strada Grigore Alexandrescu din cartierul Radu Negru. După cum v-am mai informat, Primăria a început demersuri încă din 2019 să demareze acest proiect, însă deocamdată nu s-au găsit firme interesate pentru contractarea lucrărilor. Situația ar fi cauzată de creșterea prețurilor la materialele de construcții, fapt ce a determinat alocarea de bani suplimentari și reluarea licitațiilor. Se speră că lucrările vor fi adjudecate în toamna acestui an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro