Skip to main content

Circa 14.000 de clienti au schimbat operatorul de telefonie mobila, fara inlocuirea numarului

Aproximativ 14.000 de utilizatori de telefonie mobila au trecut, in ultimele doua luni, la alt operator, fara schimbarea numarului de telefon, cei mai multi alegind Cosmote Romania - 5.960, companie urmata in acest clasament de Orange Romania - 4.167 si Vodafone Romania - 3.778.
Disponibil din 21 octombrie 2008, serviciul de portabilitate permite utilizatorilor sa isi pastreze numarul de telefon, mobil sau fix, in cazul schimbarii furnizorului de servicii de telefonie. "Asa cum anticipam, cele mai multe portari se produc in zona telefoniei mobile. (...) Pina acum, numarul maxim de portari permise fiecarui operator pe zi era de 300. Incepind de astazi (marti - n.r.) vom majora aceasta limita progresiv, atit cit va fi necesar, in functie de numarul de solicitari care vor fi inregistrate", a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), Liviu Nistoran.
Potrivit datelor ANC, in primele doua luni de la lansarea portabilitatii numerelor au fost inregistrate aproape 25.000 de cereri de portare, peste 21.000 pentru numerele de mobil si peste 3.000 pentru numere de fix.
In ceea ce priveste telefonia fixa, pina in prezent au fost portate 1.694 de numere, catre operatorii Atlas Telecom - 1, Dial Telecom - 26, Euroweb - 5, GTS - 7, RCS&RDS - 403, Romtelecom - 210, Telemobil - 62, UPC - 425, Vodafone - 555.
ANC este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si asigura respectarea acestora.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu