Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 100 de supravietuitori ai naufragiului din Marea Rosie au fost salvati

Aproape 100 de supravietuitori au fost recuperati cu ajutorul barcilor de salvare dupa ce un feribot cu mai mult de 1.400 de pasageri la bord s-a scufundat in Marea Rosie, informeaza Sky News.
Supravietuitorii au fost transportati cu barcile de salvare catre portul egiptean Safaga.
Autoritatile egiptene au declansat o ampla operatiune de salvare pe mare si cu ajutorul elicopterelor. Zeci de cadavre au fost recuperate din apa in zona unde s-a petrecut tragedia.
Operatiunea de salvare este ingreunata de conditiile meteorologice nefavorabile si exista informatii ca in timpul noptii in Marea Rosie a fost o furtuna.
Feribotul Salam 98 a disparut de pe ecranele radarelor in cursul noptii, la putin timp dupa ce plecase din portul saudit Duba. Compania transportatoare sustine ca nu a primit semnale SOS.
O baza a fortelor aeriene din Marea Britanie afirma insa ca a receptionat un semnal de avarie provenind de pe o nava. Militarii britanici au avertizat autoritatile franceze, care, la rindul lor, au alertat Egiptul, a declarat un purtator de cuvint al armatei britanice.
Feribotul ar fi transportat si 220 de vehicule.
Majoritatea pasagerilor erau egipteni care lucrau in Arabia Saudita, dar unii se intorceau de la pelerinajul anual de la Mecca. Cetateni sauditi si sudanezi figureaza printre persoanele aflate la bord.
Vasul are 25 de ani vechime. Un feribot de acelasi tip, Al Salam 95, s-a scufundat in Marea Rosie in luna octombrie a anului trecut, dupa o coliziune cu un vas comercial cipriot.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii