Mergi la conţinutul principal

Cioloş, în Senat, ca să-i explice lui Tăriceanu de ce trebuie aplicată legea

Premierul Dacian Cioloş a explicat, miercuri, în Senat că termenul de 5 zile pentru evacuare este unul dat prin procedură civilă şi nu este o decizie ANAF, luată special în cazul Antenelor lui Voiculescu. Dacă nu respecta termenul, ANAF ar fi încalcat legea.
Premierul Dacian Cioloş a spus în Senat că Guvernul nu a fost informat cu privire la notificarea emisă de ANAF pe 15 februarie şi nici nu trebuia să fie. „ANAF nu a făcut altceva decât să pună în executare o sentinţă definitivă. Persoanele juridice au posibilitatea de a ataca în instanţă notificarea ANAF", transmite TVR.

Să înţeleagă şi proştii

Dacian Cioloş a mai spus că este datoria institutiilor să recupereze bunurile care au fost atribuite prin sentinţă definitivă. El a mai adăugat că a cerut noii conduceri ANAF să analizeze modul în care îşi desfăşoară activitatea.
În ceea e priveşte termenul dat pentru evacuare, premierul a explicat că este unul dat prin procedură civilă şi nu este o decizie ANAF. Dacă nu respecta termenul, ANAF ar fi încalcat legea. Nu sunt specificate termene diferite pentru televiziuni şi alte societăţi, a precizat premierul.
De asemenea, premierul Dacian Cioloş a explicat că statul nu poate păstra un bun decât printr-o decizie legislativă, în lipsa deciziei, bunul este scos la licitaţie. Nu există posibilitatea de închiriere de către guvern, aşa cum acuzau Antenele că au cerut, dar că nu i s-a răspuns. Bunul a fost trecut în proprietatea statului, prin urmare va trebui scos la licitaţie, liber de sarcini şi de chiriaşi.
În încheiere, premierul a declarat că încrederea în statul român nu va putea fi recâştigată fără ca autorităţile să respecte legea şi statul de drept.

Pe Tăriceanu îl interesa de ce se aplică legea în cazul Antenelor

Senatul a decis, la propunerea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloş să vină, miercuri, în plen, ca să explice acţiunea instituţiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.
Decizia a fost luată marţi de senatori cu 70 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri. Toate grupurile parlamentare s-au exprimat în sprijinul propunerii preşedintelui Senatului.
Întrebat de ce se duce miercuri la Senat, premierul Dacian Cioloş a răspuns: „Mă duc pentru că preşedintele Senatului m-a invitat. Am cerut o informare şi din partea ANAF-ului legat de contextul în care s-a luat decizia asta. (...) Eu pot să înţeleg că în 5 zile e greu să-ţi muţi lucrurile, pe de altă parte, nu am decis eu lucrul ăsta şi nu eu am pus în lege termenul acela de 5 zile".
ANAF a cerut trustului Intact să elibereze imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 în termen de cinci zile, ca urmare a unei executări silite a unei sentinţe penale din 2013, rămasă definitivă.
În mintea preşedintelui Senatului, acţiunea ANAF este de fapt „un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei", idei în ton cu isteriile, minciunile şi aberaţiile debitate continuu, de trei zile, la Antene.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro