Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciocniri intre tineri si politie, intr-o gara din centrul Parisului

Noua persoane au fost usor ranite si 13 retinute in confruntarile izbucnite marti seara, intr-o gara din Paris, intre politie si un grup de tineri, a anuntat prefectura locala, citata de AFP.
Confruntarile din Gara de Nord, punct central al curselor feroviare spre suburbiile Parisului, au reamintit publicului de violentele din toamna anului 2005.
Persoanele ranite sint patru angajati ai companiei care administreaza circulatia metroului, patru angajati ai cailor ferate si un agent de politie. Printre persoanele retinute de politie se numara si cinci minori.
Violentele au izbucnit in momentul in care un calator care a incercat sa patrunda in gara fara bilet a fost oprit de fortele de ordine.
Zeci de tineri, majoritatea de culoare, au sarit in apararea calatorului clandestin, batindu-se cu politia si distrugind vitrinele magazinelor si automatele de bilete.
Noul ministru de Interne, Francois Baroin, a justificat interventia rapida a fortelor de ordine, care au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestantilor. Baroin a explicat ca persoana prinsa fara bilet este un "imigrant aflat in ilegalitate si un recidivist cunoscut de politie".
Baroin considera ca violentele sint "inadmisibile", refuzind sa le compare cu confruntarile din toamna anului 2005 din suburbiile pariziene.
Deputatul socialist Jean-Christophe Cambadelis a denuntat atmosfera tipica lui Nicolas Sarkozy, caracterizata prin "tensiuni, condamnari, violenta verbala si stigmatizare".
In schimb, purtatorul de cuvint al candidatului UMP la presedintie i-a acuzat pe socialisti ca "justifica dezordinea si actele de violenta".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii