Mergi la conţinutul principal

Ciobanii pot solicita subventii

De ieri, si crescatorii de ovine si caprine pot solicita subventii, conform HG nr. 1853/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, crescatorii de animale care detin in exploatare minim 50 capete ovine si/sau 10 capete caprine, inscrise in Registrul Agricol la data de 31 decembrie 2005, beneficiaza anul acesta de subventii. Sint luate in calcul doar oile si/sau caprele care intre 1 ianuarie - 31 decembrie 2006 fata cel putin o singura data, si masculii reproducatori. Toate animalele pentru care se solicita subventia trebuie sa fie inregistrate in Sistemul national de identificare a animalelor (sa fie crotaliate - n.r.). Valoarea sprijinului este de 20 lei RON/cap oaie sau capra si de 50 RON/cap berbec sau tap inscris in Registrul genealogic. Pentru oile/caprele certificate ecologic, subventia este de 30 RON/cap. Conform legii, cererile de subventii pentru acest sector se pot depune incepind cu 1 octombrie 2006.
Subventiile se vor derula, ca si in cazul celorlalte specii de animale, prin Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).
In cursul zilei de ieri, APIA Braila a inregistrat deja 10 dosare. Conform precizarilor reprezentantului Biroului Relatii Publice, in majoritatea dosarelor s-au solicitat subventii pentru circa 150 de capete. Primii ciobani care si-au cerut drepturile provin din zone cunoscute drept traditionale pentru oierit, respectiv satele din apropierea Baltii Brailei si perimetrul Maxineni - Salcia Tudor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro