Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cioban scapat cu viata, dupa ce a fost lovit de tren

Si-a riscat viata, ca sa-si scape de la moarte mioarele. Este vorba despre un cioban de 59 de ani din Braila, care a scapat ca prin minune cu viata, duminica seara, dupa ce a fost lovit de un tren, in timp ce incerca sa-si ia de pe linia ferata citeva oi. El s-a ales cu rani la cap si la membre, si aproape 10 oi au fost spulberate de marfarul care trecea cu viteza.
Turma lui Ion P. se afla pe cimp, in apropiere de halta Baldovinesti, iar citeva patrupede pasteau chiar pe linia ferata. Neatent, barbatul a observat foarte tirziu ca vine trenul si, disperat ca-i omoara animalele, a incercat pe ultima suta de metri sa le traga dintre linii. N-a mai apucat sa-si duca gindul la bun sfirsit, pentru ca marfarul a lovit in plin mai multe mioare, pe care le-a ucis pe loc, iar pe cioban l-a aruncat intr-o parte, plin de singe. Mecanicii au oprit imediat trenul, au verificat in ce stare este victima, au mutat-o de linga linia ferata, dupa care au anuntat Salvarea prin statie si si-au continuat drumul catre Galati. Un localnic care se afla in apropiere s-a grabit si el la locul accidentului, pentru a vedea daca poate ajuta cu ceva. El l-a gasit pe cioban intins, pe cimp.
"Am vazut ca trenul a frinat brusc si a oprit in cimp si mi-am dat seama ca s-a intimplat ceva. Era un marfar, locomotiva cu sase vagoane. M-am grabit incoace, si am vazut ca omul era acolo, pe marginea liniei. L-am intrebat ce il doare, dar n-a putut sa-mi raspunda nimic. Era plin de singe, lovit la cap, dupa cum am putut sa-mi dau seama. Nu era chiar pe linia ferata, ci alaturi, pentru ca l-au dat mecanicii de locomotiva intr-o parte, ca sa nu treaca vreun alt tren. Ei au anuntat prin statie si la salvare, din cite am inteles, pentru ca atunci cind eu m-am dus la canton, sa spun ce s-a intimplat, ei stiau deja", ne-a declarat Radu I., un localnic.

La o statie de moarte

La fata locului a sosit imediat o ambulanta, iar ciobanului i s-a acordat primul ajutor. El era constient, si intr-o stare surprinzator de buna, dupa o asemenea incercare. Ion P. ne-a declarat ca nu a vazut si nici nu a auzit trenul decit in ultimul moment, si a fost surprins cind se afla linga linie. "Am fost solicitati sa intervenim in cazul unui barbat accidentat de tren. Acesta prezenta un traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu plaga contuza parietala stinga, fractura deschisa humerus sting. I-am acordat primele ingrijiri medicale, in prezent este stabil si il vom transporta la spital", ne-a declarat dr. Florin Stefan, director SAJ Braila.
Pentru ca oile omorite zaceau, dupa cum fusesera prinse de tren, fie intre liniile de cale ferata, fie aruncate alaturi de acestea, localnicul aflat la fata locului le-a tras intr-o parte, pentru a nu avea loc si alte accidente, pe timpul noptii, dat fiind ca zona era slab iluminata, si era posibil ca mecanicii trenurilor ce urmau sa treaca pe acolo, pe timpul noptii, sa nu vada animalele moarte decit prea tirziu.
La locul accidentului s-a deplasat si un politist TF, pentru a face primele verificari, iar acesta a anuntat Politia judeteana, care a demarat ancheta pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs incidentul si a stabili vinovatiile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii