Mergi la conţinutul principal

"Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii"

Incepind de vineri, pe Esplanada, va avea loc Festivalul-concurs de muzica populara "Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii". Vor participa concurenti din judetele: Caras Severin, Mehedinti, Teleorman, Ialomita, Galati, Tulcea, Constanta, Giurgiu, Braila, dar si din diaspora tarilor: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Preselectia candidatilor s-a facut de catre juriu prin evaluarea unor inregistrari trimise in format electronic.
Presedintele juriului este Elise Stan, realizator al Televiziunii Romane, cea care semneaza emisiunea "O vedeta populara". Din juriu mai fac parte: prof. univ. dr. Nita Fratila, un cunoscut etnomuzician, Oana Petrica, directorul Centrului National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bucuresti, vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu si prof. Paraschiva Moise.
Festivalul se va desfasura timp de trei seri. Vineri si simbata spectacolul-concurs va incepe la ora 20.00, iar seara de Gala, de duminica, va incepe la ora 21.00 si va fi preluata de TVR pentru a fi retransmisa in cadrul emisiunii "O vedeta populara". Evolutia candidatilor va fi live, acompaniamentul fiind asigurat de orchestra "Lautarii", dirijata de Nicolae Botgros. In fiecare seara vor sustine recitaluri artisti cunoscuti si apreciati de public. Fuego, care va cinta numai muzica populara, si Irina Loghin vor sustine recitaluri in prima seara, Adriana Ochisanu si Lidia Bejanaru din Republica Moldova cinta in cea de-a doua seara, iar concursul se va incheia cu recitalurile sustinute de Sofia Vicoveanca si Gheorghe Rosoga. Prezentarea va fi asigurata de vedeta TVR Iuliana Tudor.
Braila va fi reprezentata de tinerele Georgiana Movileanu din Faurei si Paraschiva Neculai din Braila. In joc sint premii de mii de lei: premiul I - 1.600 de lei, premiul II - 1.200 de lei, premiul III - 1.000 de lei si trei mentiuni a cite 600 de lei.
"Multi specialisti au considerat interesant concursul, in special tematica acestuia, cintecul de dragoste. Sintem preocupati sa cunoastem repertoriul pe aceasta tema si sa evaluam acuratetea costumelor populare din zona riverana Dunarii. Acest eveniment este, de asemenea, un prilej pentru noi, ca organizatori, sa stabilim relatii durabile cu membrii comunitatilor romanesti din tarile riverane Dunarii", a spus directorul Centrului de Creatie Braila, Maria Puscaciu.
Festivalul Concurs este organizat de Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila si Consiliul Judetean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu