Mergi la conţinutul principal

Cintec, joc si voie buna pentru pensionarele de la Fundatia "Pro Homini"

Pensionarele asistate de Fundatia "Pro Homini" au fost sarbatorite, ieri, cu prilejul "Zilei internationale a virstnicilor". La sediul organizatiei din str. Caraiman nr. 4, mamaicile au cintat, au dansat hora, brasoveanca, tango si au spus poezii de ziua lor. Reprezentantii fundatiei le-au oferit o masa festiva de unde nu a lipsit nici deliciosul tort.
Asistatele au primit incaltaminte si imbracaminte. "Etapele virstei se succed cu repeziciune, iar cea mai grea este batrinetea. In tarile europene se sarbatoreste ziua virstnicilor de 59 de ani, la noi, doar in ultimii ani. Prin grija Directiei de Asistenta Sociala, pensionarele asistate de noi au primit cite 100 de lei noi. Noi le-am oferit incaltaminte, imbracaminte, palarioare, bentite. Duminica vom merge impreuna sa vizitam Manastirea Vladimiresti din jud. Galati. Vicepresedinta fundatiei, Stela Stan, le-a cumparat pensionarelor pantaloni lejeri pentru orele de gimnastica medicala. Din pacate, traim vremurile in care dupa o viata de munca, virstnicii au drept rasplata o pensie amarita. Familia neglijeaza persoanele in virsta, guvernantii vor doar voturile. Pentru asistatele noastre conteaza cel mai mult faptul ca socializeaza cind vin la fundatie", ne-a declarat Liliana Caruz, presedinta Fundatiei Pro Homini.
Pensionarele au fost foarte incintate de surprizele oferite. Ele au primit diplome cu "Cele mai iubite mamaite". "Am 80 de ani dar nu am mai fost tratata asa de frumos niciodata in viata mea. Doamnele de aici au foarte mult respect fata de virsta a III-a. Pot spune ca sintem prea alintate, prea protejate. De ziua mea mi-au organizat o petrecere surpriza cu tort. A fost foarte frumos", ne-a declarat Georgeta Saracutu de 80 de ani. La eveniment au fost prezente membrele Fundatiei "Pro Homini", dar si fosta presedinta a organizatiei, Cornelia Negoita. In cursul zilei de joi, va avea loc inca o masa festiva la care vor participa de aceasta data pensionarele din invatamint care se confrunta cu singuratatea. Si acestea vor merge in excursie la Manastirea Vladimiresti din jud. Galati. Liliana Caruz, presedinta fundatiei a urat "La multi ani" asistatelor si le-a oferit un apetisant tort de frisca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu