Mergi la conţinutul principal

Cine sunt cei doi oameni care pot retrage un titlu de doctorat

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a afirmat că, în prezent, legislaţia în domeniul doctoratelor este incoerentă şi haotică, nu a existat suficientă voinţă politică pentru a da mediului universitar un cadru robust şi autonomia necesară iar jocurile politice au făcut mult rău învăţământului românesc, el adăugând că „aşa ceva nu trebuie să continue, s-a încheiat".
Declaraţia a fost făcută ieri într-o conferinţă de presă, în care ministrul a vorbit despre lansarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre de guvern privind Codul studiilor universitare de doctorat.
„Acordarea şi retragerea titlurilor va fi în atribuţia şi responsabilitatea instituţiei organizatoare de studii universitare de doctorat, adică a universităţilor şi a Academiei Române. Mecanismul este unul natural: cine organizează studiile doctorale îşi asumă responsabilitatea privind calitatea şi integritatea şi ia şi decizia de acordare a titlului. Nu eram aici, acum, dacă acest lucru era clar. Şi nu a fost", a spus ministrul. În final, ministrul Educaţiei este cel care emite ordinul de retragere a titlului.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) rămâne instanţa de apel la deciziile universităţilor. Consiliul verifică procedura şi se asigură de calitatea procesului de acordare a titlului. De asemenea, Consiliul poate solicita universităţilor reanalizarea deciziei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro