Mergi la conţinutul principal

Cind ea vroia, Cindea nu putea

Asa cum deja cred ca nu v-ati prins, titlul acestui articol nu are absolut nici o legatura cu ceea ce voi spune mai jos. In propozitie este vorba despre Ionel Cindea, de fapt prof. Ionel Cindea, cum ii place directorului Muzeului de Istorie al Brailei sa i se spuna. Joi, un prestigios cotidian local mi-a dezvaluit mie, singurul cititor al ziarului, faptul ca profu' Ionel Cindea urmeaza sa fie convocat la Bucuresti atunci cind va fi sa se aleaga succesorul lui Teoctist. Caci nea Ionel face parte din Adunarea Nationala Bisericeasca (cica inca din 1990) si va ridica si el mina pro sau contra candidatilor propusi de Sfintul Sinod. Din cite am inteles, sint vreo 180 si ceva de-alde Cindea, adica membri cu drept de vot in Marea Adunare Nationala Bisericeasca. Imaginati-va, votul profului Ionel va conta in economia jocului bisericesc, iar el va fi cooptat la un anumit moment in cercurile de dezinterese ale celor care vor sa-l puna pe ala sau pe celalalt drept Patriarh.
Nu l-am banuit niciodata pe Ionel Cindea ca ar putea fi atit de indispensabil Romaniei si istoriei (scuzati, n-am gasit alt cuvint) ei. Eu l-am banuit pe prof. Ionel Cindea doar ca sufera de o cumplita durere in cot fata de noi toti si ca este calauzit (termen bisericesc) numai si numai de Maria Sa Banul. Acum ce sa zic insa? Raul deja a fost facut, iar Ionel Cindea va influenta mai mult sau mai putin alegerile pentru alegerea viitorului sef al Bisericii Ortodoxe Romane. Sper ca macar de data asta prof. Ionel Cindea sa reuseasca sa nu mai fie Ionel Cindea si sa faca alegerea cea mai buna pentru biserica si enoriasii sai. La propriul buzunar are timp sa se gindeasca si dupa aceea, ca doar va reveni in Braila, oras in care ciinii umbla cu leii-n coada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu