Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci politisti se bat pentru functia de adjunct al Politiei

Pentru a doua oara, in mai putin de jumatate de an, Inspectoratul General al Politiei Romane organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului (IJP) Braila. In cursa s-au inscris cinci candidati, si anume trei politisti din Braila si doi din Galati, unul singur fiind la prima participare, ceilalti "razboindu-se" si in urma cu cinci luni. Postul a ramas vacant in luna martie, dupa ce fostul adjunct, comisarul Fanel Arama, a cistigat concursul pentru sefia Politiei galatene. Asa s-a ajuns in situatia ca si cel de-al doilea scaun de adjunct al Politiei brailene sa ramina gol, celalalt fiind ocupat de comisarul sef Ionel Decu, exact cel care ii tine locul inspectorului sef, comisar Catalin Chivu, plecat la un stagiu de pregatire la FBI. Asa ca, practic, la ora actuala pe "scaunul 2" al IPJ Braila nu mai sta nimeni.
La examenul de astazi, timp de citeva ore, politistii isi vor masura fortele in doua probe eliminatorii si un examen scris, la care vor trebui sa obtina minim nota 7. De la Braila s-au inscris, pentru a doua oara, subcomisarul Valentin Damian, seful Politiei orasului Insuratei din anul 2005 (n.r. - fratele consilierului municipal PSD, Doru Damian, retras din structurile Politiei in urma cu citiva ani) si subcomisarul Constantin Adrian Gluga, seful Serviciului de Ordine Publica de la inceputul anului trecut. Ambii au absolvit Academia de Politie "Alexandru I. Cuza" Bucuresti, primul in anul 2000, iar cel de-al doilea, in 1997. Cel de-al treilea brailean este subcomisarul Marian Caragata, din cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna al IPJ Braila.
In cursa pentru ocuparea functiei de adjunct al sefului Politiei brailene s-au inscris si doi galateni, subcomisarul Adrian Talaba, seful Sectiei 2 Politie Galati si comisarul Cristache Jipa, ofiter in cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Galati. Toti cei patru candidati de la primul concurs au reusit sa treaca de probele eliminatorii de utilizare a calculatorului si limba straina, dar niciunul nu a reusit sa ia minim nota 7 la examenul scris. Reamintim ca cei doi politisti galateni au participat si la concursul de ocupare a functiei de inspector sef al IPJ Galati, dar nu au reusit sa-i iasa in fata fostului adjunct al IPJ Braila, comisarul Fanel Arama. Ei au picat la cele doua probe eliminatorii de limba straina si de utilizare a calculatorului, concursul fiind cistigat detasat de comisarul brailean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii