Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci militari americani, condamnati pentru maltratarea unor detinuti in Irak

Cinci militari americani, acuzati ca au maltratat detinuti irakieni, au pledat vinovat si au fost condamnati la pedepse cuprinse intre o luna si sase luni de inchisoare, a anuntat, marti, armata americana, citata de AFP.
Militarii apartinind regimentului 75 Rangers - trupe de elita ale armatei americane - au comparut in fata unei curti martiale la data de 8, 12 si respectiv 13 decembrie, fiind banuiti de rele tratamente aplicate detinutilor. Faptele s-au petrecut la 7 septembrie si au fost descoperite in urma unei anchete.
Patru dintre acuzati au pledat vinovat pentru "agresiune" si "nerespectarea ordinelor si a regulamentului", iar cel de-al cincilea se considera vinovat doar pentru ultimul cap de acuzare. Doi dintre militari au pledat vinovat si pentru "cruzime si rele tratamente".
Sentintele pronuntate de curtea martiala prevad pedepse cu inchisoare de la o luna la sase luni si coborire in grad militar. Doi militari vor fi exclusi din armata pentru conduita necorespunzatoare, la incheierea perioadei de detentie.
"Forta multinationala in Irak ia in serios acuzatiile de rele tratamente. Fiecare dintre acestea face obiectul unei anchete minutioase si vor fi luate masurile de rigoare, in functie de rezultate", a anuntat Forta multinationala, intr-un comunicat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii