Mergi la conţinutul principal

CID rămâne «cazat» gratuit de CJ Brăila în Vila Lăcrămioara din Lacu Sărat

* asta au stabilit consilierii județeni în cadrul ultimei ședințe ordinare a CJ Brăila din 2020 * transmiterea în folosință gratuită a Vilei Lăcrămioara din Stațiunea Lacu Sărat, pe post de sediu pentru Asociația Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă (CIDIEDD) Brăila, este valabilă până în 2025 * consilierii din opoziție au votat ”împotrivă

 

Reprezentanții Asociației Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă (CIDIEDD) Brăila pot răsufla ușurați: Consiliul Județean i-a asigurat că au sediu până în 2025. Mai exact, în cadrul ultimei ședințe ordinare a CJ Brăila de anul trecut, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenului de transmitere în folosință gratuită, către CIDIEDD, a imobilului Vila Lăcrămioara din Stațiunea Lacu Sărat, până pe 31 decembrie 2025.

După cum aflăm din raportul de specialitate al proiectului, conducerea CID a informat CJ Brăila, printr-o adresă oficială, că de pe 31 decembrie 2020 hotărârea prin care vila din Lacu Sărat fusese transmisă în folosință gratuită pentru a fi utilizată de Asociație, va expira, solicitând totodată prelungirea termenului.

”În cadrul imobilului Vila Lăcrămioara din Stațiunea Lacu Sărat, Asociația își desfășoară activitățile în vedere implementării proiectelor contractate și aflate în curs de implementare sau sustenabilitate. Având în vedere calitatea de structură gazdă din anul 2008 și până în prezent a Centrului de Informare Europe Direct Brăila, Asociația va transmite anul acesta către Reprezentanța Comisiei Europene în România o nouă candidatură în vederea găzduirii acestui Centru pentru următorii ani”, se mai precizează în raportul de specialitate.

Dintr-o anexă a proiectului, care vizează datele de indentificare ale imobilului, aflăm că suprafața totală a terenului unde se află Vila Lăcrămioara este de 1.666 mp, în timp ce suprafața construită este de 500 mp. Pe scurt, vila are 281 mp, terasa de vară 26 mp, iar sediul administrativ 193 mp. Valoarea de inventar a clădirii este de 3.097.067,84 lei. Ar mai trebui subliniat că directorul CID, începând cu anul 2017, este consilierul municipal PSD, Răzvan Popescu.

Proiectul a fost aprobat fără discuții cu 17 voturi ”pentru”, 10 voturi "împotrivă" din partea consilierilor PNL și o abținere a PMP-istului Ionel Adetu. La ședința ordinară din decembrie au participat 28 de consilieri din 29 în funcție. A lipsit liberalul Florin Cîrligea.

Trebuie totuși adăugat că deși la această ședință consilierii din opoziție nu au făcut niciun fel de comentarii în afara votului lor ”împotrivă”, nu de puține ori aceștia au criticat în plen activitatea CIDIEDD, precizând că Asociația nu este altceva decât un ”cuib pesedist” în care se pompează bani cu nemiluita, fără prea multe beneficii reale pentru comunitate. Recent, consilierul județean liberal Marian Căpățînă chiar a propus schimbarea denumirii Centrului, precizând că ”Integrarea Europeană” deja s-a petrecut de foarte mult timp, astfel că nu își mai are rostul în cadrul numelui Asociației. Cu toate acestea, propunerea a rămas ignorată deocamdată.

Reamintim și că membrii CJ Brăila au aprobat în mandatul trecut, în luna iulie 2020, cotizația anuală a instituției către CID, în valoare de 400.000 lei (4 miliarde lei vechi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro