Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cibu mai semneaza si "ca primarul"

Semneaza uneori si ca primarul, pentru ca nu are timp sa citeasca integral toate documentele care i se aduc la semnat. Este declaratia edilului-sef al Brailei, Constantin Cibu, care a recunoscut, in cadrul unei conferinte de presa, ca i se mai intimpla sa-si puna semnatura, la foc automat, pe acte pe care nu le lectureaza. El a explicat insa ca se bazeaza pe corectitudinea subalternilor care intocmesc acele acte, de al caror profesionalism s-a convins, in timp: "Eu pot sa va spun ca zilnic semnez peste 1.000 de documente. Puneti macar 5 secunde la fiecare semnatura si vedeti cit timp aloc acestei chestiuni. Nu poti sa semnezi fara sa te uiti pe document, macar te uiti, ca sa vezi despre ce este vorba, si daca mai consideri necesar, il citesti in totalitate, daca nu, te bazezi pe semnaturile celor care l-au intocmit, ca au facut totul corect si legal.
Mai semnez si ca primarul citeodata, de exemplu, pe documentele privind acordarea ajutoarelor sociale, pentru ca am observat ca serviciul respectiv isi face datoria, anchetele sociale sint intotdeauna bine intocmite si consider ca nu are rost sa citesc de la cap la coada toate aceste hirtii. Sint anchete sociale, tot felul de nastrusnicii, unde locuieste, pe cine intretine, ce boli are, care nu ma intereseaza in mod deosebit".
In ceea ce-l priveste, viceprimarul Lucian Tilea a declarat ca, personal, are timp sa citeasca toate documentele care vin pe masa sa: "Eu nu pot sa semnez ca primarul, nu pot sa semnez decit in locul domnului primar. Eu am mult mai putine documente de semnat decit domnul primar, asa ca am mai mult de 10 secunde de citit, dar e posibil sa fi gresit si eu pe undeva. Eu am mai mult timp la dispozitie si atunci cind am ceva de intrebat, intreb. Domnul primar este pur si simplu sufocat de cite documente are de semnat".
Intrebat ce parere are despre comentariile unor consilieri municipali, cum ca ar avea nevoie de noi consilieri, care sa-l sfatuiasca de bine, in conducerea Primariei, Constantin Cibu a explicat ca nu are nevoie de consilieri, ci doar de ajutor din partea colaboratorilor: "Nu am nevoie de alti consilieri, iar cel pe care-l am este si el cu jumatate de norma. Este parerea unora care au nevoie de foarte multi consilieri ca sa faca un pas, eu n-am nevoie de prea multi consilieri, pentru ca am invatat legea destul de bine pe administratie, insa am nevoie de un ajutor efectiv, pentru ca sint foarte multe documente, foarte multe acte care trebuie citite si rascitite si semnate. Noi lucram insa de mult timp la o organigrama, si in aceasta sint prevazuti doi consilieri ai primarului, cu norma intreaga. Unul va fi pe domeniul juridic si unul pe economic. Majoritatea primariilor au, dar noi nu am avut prevazut in organigrama aceste posturi".
Primarul a precizat ca nu s-a gindit inca cine va fi consilierul pe juridic, dar cel pe economic va fi Florin Ionascu, actualul consilier angajat cu jumatate de norma. El a mai spus ca nu va da concurs, pentru cel de-al doilea consilier, ci il va numi: "Asta ar mai lipsi, sa-mi numesc mina dreapta prin concurs!".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii