Mergi la conţinutul principal

Chivu ar putea afla dacă a învins sau nu în războiul cu MAI

Fostul şef al Poliţiei brăilene, Cătălin Chivu, ar putea să afle, săptămâna viitoare, dacă a învins sau nu în "războiul" cu MAI, cel puţin în primă instanţă. Dosarul în care Cătălin Chivu cere anularea actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară a rămas în pronunţare pentru data de 17 septembrie. Ieri, judecătorii Tribunalului Braşov au amânat pronunţarea pentru depunerea de concluzii scrise, după cum se arată pe site-ul instanţei. Potrivit informaţiilor transmise de Biroul Relaţii Publice al instanţei braşovene, în acest dosar, contestatorul, respectiv fostul şef al IPJ Brăila, a făcut cerere de preschimbare a termenului de judecată, însă aceasta a fost respinsă, la data de 19 iunie, fiind menţinut termenul iniţial - 10 septembrie.
Cauza a fost trimisă la Tribunalul Braşov, la sfârşitul lunii octombrie 2013, decizia fiind luată de judecătorii Curţii de Apel Braşov. Asta după ce, în februarie anul trecut, Înalta Curte a retrimis dosarul spre judecare la instanţa de la care a plecat, respectiv CA Braşov.
"Lupta" dintre MAI şi cms. şef Cătălin Chivu a început în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, Chivu a fost desemnat să-şi desfăşoare activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Ofiţerul a fost sancţionat disciplinar cu "trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, respectiv ofiţer specialist I", pentru "neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro