Mergi la conţinutul principal

Chirii prelungite pentru partide, chiar și în Centrul Istoric

* consilierii municipali au aprobat, recent, mai multe proiecte privind prelungirea pe doi ani a contractelor de închiriere pe care le au cu partidele pentru spațiile în care acestea funcționează * unele dintre acestea se află chiar pe fosta Stradă Regală și nu mai sunt nici măcar partide parlamentare, cum este cazul PMP sau UNPR *  tot cu această ocazie, a fost prelungită și chiria pentru biroul parlamentar al senatorului PSD, Ion Rotaru, de pe Bulevardul Dorobanților

 

Patru partide din Brăila au primit undă verde din partea consilierilor municipali pentru a-și păstra sediile, chiar și cele care activează în Centrul Istoric. Mai exact, în cadrul primei ședințe ordinare a CLM din acest an, consilierii au aprobat prelungirea contractelor de închiriere, pentru încă doi ani, cu patru partide, dintre care trei funcționează în Centrul Vechi, iar două nu mai sunt nici măcar partide parlamentare. Dar să le luăm pe rând.

Primul este Partidul Național Liberal (PNL), care a solicitat prelungirea cu încă doi ani a chiriei pentru sediul din Bulevardul Independenței nr. 8, bl. B1, et. 1. Spațiul în care activează PNL este compus din 8 încăperi cu suprafață utilă de 219,67 mp și dependințe de 78,47 mp. Contractul de închiriere a fost perfectat inițial în luna iulie 2018.

Tot pe doi ani a fost prelungită chiria și pentru sediul Partidului Mișcarea Populară Brăila (PMP), care se află chiar în buricul târgului, pe Strada Mihai Eminescu, nr. 33, la parter. Spațiul respectiv este compus din 3 încăperi cu o suprafață utilă de 85,09 mp, grup sanitar în suprafață utilă de 2,97 mp și subsol cu o suprafață utilă de 39,73 mp. Tot un partid care nu mai face parte din Parlamentul României, dar care a solicitat să își mențină sediul la Brăila, este Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). Sediul este situat tot pe fosta Stradă Regală, nr. 39, la subsol, parter și etaj. Spațiul UNPR Brăila este unul destul de generos, compus din 6 încăperi, cu suprafață uilă de 217,15 mp, cu destinația de birouri și dependințe în suprafață utilă de 38,65 mp.

Și chiria pentru sediul Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) Brăila a fost prelungită cu această ocazie. Chiar dacă nu pe Strada Mihai Eminescu, sediul PLUS este poziționat tot în Centrul Istoric, pe Strada Polonă, nr. 18, la parter. În cazul filialei partidului lui Dacian Cioloș, la Brăila sunt două corpuri de clădire. Unul care are 3 încăperi cu suprafață utilă de 44,40 mp, cu destinația de birouri și un altul compus din 2 încăperi, cu o suprafață utilă de 13,80 mp, cu destinație de magazie, cotă indiviză de 1/3 dintr-un alt corp, cu destinație de grup sanitar, în folosință comună, cu suprafață utilă de 7,85 mp.

 

Prelungire și pentru sediul lui Rotaru de pe Dorobanți

Tot cu această ocazie, consilierii municipali au prelungit și contractul de închiriere pe care municipalitatea îl are cu senatorul PSD, Ion Rotaru, pentru unul dintre cabinetele acestuia. Este vorba despre Biroul de pe Bulevardul Dorobanților, nr. 50, bl. A54 bis, parter. Acest spațiu are 3 încăperi cu o suprafață utilă de 74,72 mp, hol și grup sanitar în suprafață de 37,24 mp. Precizăm că Rotaru mai are un cabinet parlamentar și la Sediul PSD Brăila de pe Bulevardul A.I. Cuza, la pachet cu deputații social-democrați.

Potrivit proiectelor aprobate în CLM Brăila, calculul chiriei pentru toate aceste spații se va face în conformitate cu taxele speciale practicate de Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ și a Cimitirelor Brăila. Dacă aruncăm o privire în hotărârea CLM din decembrie 2020 privind taxele practicate de SUPAFLC în 2021, aflăm că partidele politice au de plătit 2,72 lei/mp pentru suprafața locuibilă a sediilor; respectiv, 1,52 lei/mp pentru dependințe principale. Pe înțelesul tuturor, discutăm despre sume modice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro