Mergi la conţinutul principal

Chinezii de la «Nidera» ar vrea un siloz în zona Brăila - Galaţi

Compania de materii prime şi imputuri agricole "Nidera", controlată de concernul chinez "COFCO", a anunţat că are în plan achiziţia de unităţi de stocare a produselor agricole, cu ieşire la Dunăre, în zona Brăila - Galaţi. Asta, în contextul în care traderul are deja în Constanţa un terminal de export de cereale, cu o capacitate de 250.000 tone, plus silozuri de interior în judeţele Teleorman şi Dolj (a câte 12.000 tone) şi a început lucrările la un spaţiu de stocare cu o capacitate de 18.000 tone, primul cu acces direct la Dunăre, în localitatea Corabia, judeţul Olt. "Credem că ţara are mult spaţiu de creştere, iar astfel de investiţii îţi permit să îţi consolidezi încrederea alături de fermieri", a declarat presei centrale Gaston Figarrota, şeful "Nidera" România, adăugând că este în plan şi achiziţia unei unităţi de stocare suplimentară, într-unul din porturile Brăila sau Galaţi. Rămâne de văzut ce alegere vor face, într-un final, cei de la "Nidera", privind viitoarea locaţie.
Compania se concentrează, în cea mai mare parte, pe achiziţia de cereale şi seminţe oleaginoase din piaţa locală pe care apoi le exportă, având concurenţi precum "Glencore", "Cargill", "Bunge" sau "ADM".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro